Η «διπλωματία των σεισμών», δεν αγγίζει τον επίδοξο σουλτάνο: «Συνεχίζουμε έρευνες με Oruc Reis, Barbaros & Φατίχ», διαμηνύει

Ούτε από ανθρώπινο πόνο, ούτε από την λεγόμενη «διπλωματία των σεισμών», δεν είναι ικανός να καταλάβει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  βάζοντας πάνω και πριν από όλα τις προσωπικές του φιλοδοξίες και τα νέο-οθωμανικά του, όνειρα.

Αυτό καταδεικνύουν τουλάχιστον οι νέες προκλητικές δηλώσεις, στις οποίες προέβη ο wannabe  “σουλτάνος” των καιρών μας, το μεσημέρι της Κυριακής 1ης ημέρας του Νοεμβρίου.

«Και με το Oruc Reis, και με το Barbaros και με το Φατίχ η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της», διεμήνυσε επί λέξει ο πρόεδρος της Τουρκίας σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη.

«Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά» δήλωσε. Eξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού, το Oruc Reis, θα πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με δύο άλλα σκάφη, τα Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Στο μεταξύ, με διάβημα διαμαρτυρίας και αντι-Navtex απαντά η Αθήνα στη νέα πρόκληση της Άγκυρας, η οποία παρατείνει κι άλλο τις παράνομες Νavtex του Οruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Όπως επισημαίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του η Αθήνα καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex και ενημερώνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.