70χρονος ανασύρθηκε ζωντανός στη Σμύρνη μετά από 33 ώρες - Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών

Ένας 70χρονος ανασύρθηκε ζωντανός νωρίς σήμερα το πρωί από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί στην Σμύρνη, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή, από τον οποίο στην Τουρκία, 51 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων AFAD.

O 70χρονος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών “Riza Bey”, ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν στην Σμύρνη, συνεπεία του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2020.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 κτίρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD αύξησε τον απολογισμό των νεκρών από τον σεισμό σε 62, από 51 που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 940 και από αυτούς οι 218 παραμένουν ακόμη σε νοσοκομεία.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 8 κτίρια που κατέρρευσαν στην περιοχή της Σμύρνης.

Σεισμός στη Σάμο: Στους 51 οι νεκροί στη Σμύρνη - 70χρονος βγήκε ζωντανός από χαλάσματα (video)

Σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), στα συντρίμμια εντοπίστηκαν παγιδευμένοι και διασώθηκαν μέχρι στιγμής 104 άνθρωποι.

Έως το μεσημέρι της Κυριακής, συνολικά οι τραυματίες ανέρχονταν στους 896 και το 76% από αυτούς είχε πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία το πρωί.

Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Η υπηρεσία αυτή σημείωσε επίσης ότι ως τις 09:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) συνολικά 850 μετασεισμοί είχαν γίνει αισθητοί στην Τουρκία με τους 40 από αυτούς να είναι μεγαλύτεροι των 4 βαθμών.

Μέχρι στιγμής συνολικά 682 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.