Φρίκη στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί εκτελούν με 10 σφαίρες μαύρο πολίτη στη Φιλαδέλφεια (Video, σκληρές εικόνες)

Νεκρός από πυρά αστυνομικών 27χρονος μαύρος άνδρας στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου η κατάσταση μετά από το νέο αυτό περιστατικό άγριας βίας, η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Η δολοφονία του νεαρού άντρα από αστυνομικούς συνέβη τη Δευτέρα, προκαλώντας βίαιες διαδηλώσεις και μεγάλη ανησυχία, λίγες μόλις ημέρες μάλιστα, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Έπεσαν  τουλάχιστον δέκα πυροβολισμοί

Νεκρός είναι ο 27χρονος Ουόλτερ Ουάλας Τζ., ο οποίος δέχθηκε τουλάχιστον δέκα πυροβολισμούς από αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο του περιστατικού, μετά από αναφορά για την παρουσία άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι.

Σε συγκλονιστικό βίντεο από το τραγικό περιστατικό, οι αστυνομικοί εμφανίζονται να οπισθοχωρούν καθώς ο Ουάλας κινείται προς το μέρος τους και να τον πυροβολούν τουλάχιστον δέκα φορές, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

«Δύσκολα ερωτήματα»

Το περιστατικό έρχεται μόνο λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη της Μινεσότα, η οποία είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων σε όλες τις ΗΠΑ και κατηγορίες για συστημικό ρατσισμό στην Αμερική.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Τζιμ Κένεϊ, δήλωσε ότι το περιστατικό εγείρει «δύσκολα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», ενώ η αρχηγός της αστυνομίας της πόλης δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση έρευνας για το περιστατικό.

 

Διαδηλώσεις και σφοδρές συγκρούσεις

Το αιματηρό περιστατικό προκάλεσε διαδηλώσεις στη δυτική Φιλαδέλφεια και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο πατέρας του θύματος δήλωσε ότι ο γιος του αντιμετώπιζε ψυχικά προβλήματα και διερωτήθηκε γιατί οι αστυνομικοί τον σκότωσαν και δεν χρησιμοποίησαν tazer.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και μέλος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι χρησιμοποίησαν τα όπλα τους, αντί να επιχειρήσουν να ηρεμήσουν το θύμα ή να το ακινητοποιήσουν με μη φονικά μέσα.