Αντίδραση Γαλλίας στις δηλώσεις Ερντογάν περί μπoϊκοτάζ: Δεν υπάρχουν αντίποινα στην ατζέντα

Ο υπουργός Εμπορίου της Γαλλίας, Φρανκ Ριστέρ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το Παρίσι δεν σχεδιάζει αμοιβαίο μποϊκοτάζ εναντίον τουρκικών προϊόντων και θα συνεχίσει τις συνομιλίες και τις σχέσεις με την Τουρκία και τον πρόεδρό της, παρά τις προκλητικές δηλώσεις του τελευταίου εναντίον του Γάλλου προέδρου  και το κάλεσμα του σε μποϊκοτάζ κατά των γαλλικών προϊόντων.

«Δεν υπάρχουν αντίποινα στην ατζέντα», δήλωσε ο Ριστέρ στο ραδιοφωνικό RTL. Επανέλαβε ωστόσο την καταδίκη της κυβέρνησης για τα πρόσφατα σχόλια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όσον αφορά τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στη Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην μέρα ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα, ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των Εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεν θα υποχωρήσουμε στον εκβιασμό

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι ο Μακρόν έχει πρόβλημα με τους μουσουλμάνους και αμφισβήτησε την ψυχική του υγεία. Παρόμοια σχόλια έκανε και χθες, Κυριακή, καθώς και κατά τη σημερινή του ομιλία στην Άγκυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό», δήλωσε επίσης,νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εργοδοτικής ένωσης της Γαλλίας, Medef, απαντώντας στις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ κατά των γαλλικών προϊόντων σε χώρες της Μέσης Ανατολής.