Ασταμάτητος ο Ερντογάν: Η Ελλάδα συνεχίζει να σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προκλητικότητα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η ελληνική πλευρά συνεχίζει να σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ακόμη, ως προς την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ότι προστατεύει τα δικαιώματα της χώρας του στην υφαλοκρηπίδα και κατηγόρησε ευθέως Αθήνα και Λευκωσία ότι δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τις προειδοποιήσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: «Στην Ανατολική Μεσόγειο, προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην υφαλοκρηπίδα μας, καθώς και τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού που είναι συνιδιοκτήτες του νησιού. Είναι το δίδυμο που δεν ακούει τις προειδοποιήσεις μας και αγνοεί τις εποικοδομητικές προτάσεις μας από το 2003. Αυτό το παιχνίδι είναι πλέον τελειωμένο».

Ερντογάν: H ασυμβίβαστη νοοτροπία της ελληνικής πλευράς υπεύθυνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στο ζήτημα του Κυπριακού, απηύθυνε κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας για την αποτυχία του διαλόγου τoνίζοντας ότι: «Η τουρκική πλευρά τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο. Πάντα έκανε βήματα με μια καλοπροαίρετη προσέγγιση που εμπίπτει σε αυτήν.

Ωστόσο, μόνο οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς δεν αρκούν για λύση. Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται για περισσότερα από πενήντα χρόνια, αποτυγχάνουν κάθε φορά, είναι η ασυμβίβαστη νοοτροπία της ελληνικής πλευράς.

Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

Οι Έλληνες δεν θέλουν να μοιραστούν το κράτος που σφετερίστηκαν με τον Τουρκοκύπριο λαό. Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, τους οποίους θέλουν να δουν ως μειονότητα υπό τη δική τους κυριαρχία. Υπάρχουν ήδη δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη που έχουν ιδρυθεί στην Κύπρο. Σε αυτό το σημείο, πιστεύουμε ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων αποκλειστικά στη βάση της δικοινοτικής ομοσπονδίας θα ήταν χάσιμο χρόνου».