Αλ Σίσι προς Μητσοτάκη και Αναστασιάδη: Προσοχή στην ισλαμιστική τρομοκρατία του Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, επεσήμανε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στον πρόεδρο τηη κυπριακής δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ότι θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαιτέρως μεγάλη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί τους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», κατά τη διάρκεια της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη στη Λευκωσία, ο Αλ Σίσι προειδοποίησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Κύπριο Πρόεδρο για την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον τρόπο που αυτή χρησιμοποιείται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδιά του.

Ο Αλ Σίσι  φαίνεται να προέβη σε απόρρητη ενημέρωση προς τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Αναστασιάδη, τονίζοντας ότι το Κάιρο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο για τον τρόπο που εντάσσει στα σχέδιά του ο Ερντογάν τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Μετέφερε δε στους ομολόγους του το μήνυμα ότι το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αίγυπτο, ζητώντας τους να το κρατήσουν ψηλά στην διπλωματική τους ατζέντα.