Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων-79.963 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες

Ρεκόρ σημείωσαν οι ΗΠΑ χθες Παρασκευή όσον αφορά τον  αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν στη χώρα σχεδόν 80.000 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα επίσημα  στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 20:30 της Πέμπτη και ίδιας ώρας την Παρασκευή, εντοπίστηκαν 79.963 κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα σε περίπου 8,5 εκατομμύρια από την έναρξη της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είχαν πλησιάσει τα 80.000 κρούσματα ημερησίως κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, εξαιτίας ιδίως των μολύνσεων σε νότιες πολιτείες όπως το Τέξας ή η Φλόριντα, όπου η εξάπλωση του ιού βρισκόταν τότε εκτός ελέγχου.

Σήμερα, η μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση εντοπίζεται στις Βόρειες και στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, ενώ περίπου 35 από τις 50 πολιτείες αντιμετωπίζουν αύξηση του αριθμού των μολύνσεων.

Ο αριθμός των θανάτων εντός διαστήματος 24 ωρών παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερός από τις αρχές του φθινοπώρου, με 700 έως 800 θύματα ημερησίως. Συνολικά, περισσότεροι από 223.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του Covid-19 στη χώρα.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, με τους υψηλότερους αριθμούς θανάτων και μολύνσεων στον κόσμο. Τους αναλογεί το 20% των θανάτων σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με μια τελευταία μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε χθες, ο απολογισμός της πανδημίας ενδέχεται να υπερδιπλασιαστεί στις ΗΠΑ έως τα τέλη Φεβρουαρίου και να ξεπεράσει τους 500.000 νεκρούς, όμως με τη χρήση της μάσκας θα μπορούσαν να αποφευχθούν 130.000 θάνατοι από αυτούς.