Στο πλευρό της Ελλάδας, το Ισραήλ: «Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας, κίνδυνος για τη σταθερότητα στην περιοχή»

Την πλήρη υποστήριξη και την ισχυρή αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα στη θαλάσσια περιοχή της και την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων, εκφράζει εκ νέου το Ισραήλ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία, για το γεγονός ότι συντάσσεται πλήρως με την χώρα μας, μπροστά στην κλιμακούμενη επιθετικότητα και προκλητικότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο, αλλά και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο.

Το Ισραήλ στο πλευρό της Ελλάδας μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις: Οι  μονομερείς ενέργειες αποτελούν κίνδυνο για τη σταθερότητα στην περιοχή

Συγκεκριμένα σε παρέμβασή του βαρύνουσας σημασίας, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείο Εξωτερικών, Λιόρ Χαϊάτ, υπογράμμισε χωρίς περιστροφές σε ανάρτησή του. στο Twitter ότι: «το Ισραήλ εκφράζει εκ νέου την πλήρη υποστήριξή και την ισχυρή αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα στην θαλάσσια περιοχή της και την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης αυτών των δικαιωμάτων».

Κατηγορεί ευθέως την Τουρκία για «μονομερείς ενέργειες»

Επίσης, σε άλλη ανάρτησή του, ο Λιόρ Χάιατ επισημαίνει ότι το Ισραήλ παρακολουθεί με ανησυχία τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και σημειώνει: «Κάποιες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση και αποτελούν κίνδυνο για την εύθραυστη σταθερότητα στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post» άσκησε μέσω άρθρου δριμεία κριτική στην στάση της Ε.Ε. έναντι των τουρκικών προκλήσεων κατά της Ελλάδας, τονίζοντας τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Άγκυρας σε μια κρίσιμη περιόδο για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο.