Νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν: Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους προσπαθούν να μας αποκλείσουν από την Ανατολική Μεσόγειο

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει την καταπάτηση των δικαιωμάτων της και ότι «όσο μεγαλώνει η Τουρκία τόσο αυξάνεται και η ζώνη ενδιαφέροντος της».

«Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας» ανέφερε σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος πρόεδρος και προσέθεσε: «Επιφυλάσσουμε περισσότερους εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν από Ανατολική Μεσόγειο, πράγμα που θα προστατεύουμε με τη ζωή μας όταν κριθεί απαραίτητο».

«Εύχομαι η ανακάλυψη που πραγματοποιήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα να είναι επωφελής για τη χώρα μας. Κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου που ανακαλύπτεται στη Μαύρη Θάλασσα θα χρησιμοποιηθεί για την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους», τόνισε σε σχέση με τα κοιτάσματα στον Εύξεινο Πόντο.

Ακάρ: Υπέρ του διαλόγου αλλά δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, τάσσεται υπέρ του διαλόγου επισημαίνοντας ότι τα προβλήματα δεν θα λυθούν με τετελεσμένα, εκφοβισμό και πίεση.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ακάρ ανέφερε ότι «έχουν γίνει διερευνητικές συζητήσεις με την Ελλάδα, ενώ πραγματοποιούμε και συζητήσεις στο ΝΑΤΟ, μέσα στο πλαίσιο οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης με την Αθήνα.

Θέλουμε να συζητήσουμε, να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, ωστόσο όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι κανείς δεν μπορεί να μας λυγίσει με τετελεσμένα, με εκφοβισμό και πίεση».

Oι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διάγουν μια πολυάσχολη περίοδο

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με διοικητές από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν και τα Κατεχόμενα ο Ακάρ υπογράμμισε ότι «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διάγουν μια πολυάσχολη περίοδο. Εκπληρώσατε τα καθήκοντα που σας ανατέθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Σας συγχαίρω όλους. Ελπίζω από τώρα και στο εξής, να εκπληρώσουμε και τα υπόλοιπα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί, με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, με διάλογο και συντονισμό».

Μιλώντας για την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ανέφερε τα εξής: «Προστατεύσαμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα γύρω από την Κύπρο και στους αιθέρες τόσο τα δικά μας όσο και των Κυπρίων αδερφών μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Δεν τα καταστρατηγήσαμε μέχρι τώρα, ούτε πρόκειται να το κάνουμε στο μέλλον».