Αδιόρθωτος Τράμπ: Αποκάλεσε τον Εμανουέλ Μακρόν «πρωθυπουργό» της Γαλλίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πολύ συχνά  κατηγορεί τον πολιτικό του αντίπαλο στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου,Τζο Μπάιντεν, για «γκάφες», αυτή τη φορά υπέπεσε ο ίδιος σε ένα φραστικό λάθος, αποκαλώντας τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, «πρωθυπουργό» της Γαλλίας.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέπεσε στο γλωσσικό αυτό ολίσθημα κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στο Μίσιγκαν, ενώ απαριθμούσε τα όσα έχει επιτύχει στη διάρκεια της θητείας του.

Αναφερόμενος στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της χώρας του με τον Καναδά και το Μεξικό, την οποία επαναδιαπραγματεύτηκε η κυβέρνησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη γνώμη του για τη συμφωνία του Παρισιού,εκ της οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ αφού εξελέγη ο ίδιος, το 2016.

Η επίμαχη δήλωση Τραμπ

«Ξέρετε τι άλλο σταμάτησα; Τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Μου αρέσει πολύ ο πρωθυπουργός Μακρόν, αλλά τον ρώτησα πώς πάει η συμφωνία, και δεν πάει πολύ καλά.

Εξοικονόμησα τρισεκατομμύρια δολάρια για εσάς, κανένας άλλος δεν θα το είχε κάνει. Είπα ότι θα ήταν καταστροφή, ήθελαν να μας πάρουν τα πλούτη μας» ανέφερε χαρακτηριστικό ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Γαλλίας κατέβαλαν αρκετές προσπάθειες προκειμένου να οικοδομηθεί μεταξύ τους στενή σχέση,  λίγο καιρό μετά την εκλογή του Μακρόν. Στην πορεία ωστόσο η σχέση τους επιδεινώθηκε αισθητά.