Στυγερό έγκλημα στη Γαλλία: Ένοπλος αποκεφάλισε καθηγητή για σκίτσα του Μωάμεθ

Ένα φρικτό έγκλημα έλαβε χώρα σε περιοχή βόρεια του Παρισιού το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας καθηγητής βρέθηκε αποκεφαλισμένος στην περιοχή Κονφλάνς Σαντ-Ονορίν, ενώ ο ύποπτος για την τέλεση του εγκλήματος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Σύμφωνα με το BMF, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται να μεταβεί άμεσα στο σημείο της επίθεσης.Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε συγκεκριμένα ότι ο Μακρόν θα πάει στο προάστιο έπειτα από μια επείγουσα συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα το βράδυ.

Ο άνδρας φέρεται να  βρέθηκε αποκεφαλισμένος στην περιοχή Κονφλάνς Σαντ-Ονορίν. Ο ύποπτος για το έγκλημα, που έπεσε επίσης νεκρός από πυρά αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες, απείλησε προηγουμένως τους αστυνομικούς με όπλο. Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης είναι νεαρός ηλικίας 18 ετών.

Tην υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία μέσω ανακοίνωσής της ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Τα αίτια του εγκλήματος

Ο θύτης, όπως όλα δείχνουν, σκότωσε τον καθηγητή για ένα μάθημα που παρέδωσε στο σχολείο για την ελευθερία της έκφρασης, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Ο εντοπισμός του θύματος-Καταδίωξη από την αστυνομία

Σύμφωνα με τον ιστότοπο https://actu.fr, το θύμα εντοπίστηκε από δημοτικούς αστυνομικούς γύρω στις 17.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, όμως εκείνος τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ, αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Μία πηγή της εισαγγελίας ανέφερε ότι ο δράστης έχει τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έφερε μαχαίρι και ένα όπλο.