Κατεχόμενα: Το νέο ηγέτη τους, εκλέγουν οι Τουρκοκύπριοι - Τα πρώτα αποτελέσματα

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στα κατεχόμενα, όπου οι πολίτες ψηφίζουν σήμερα Κυριακή, για την ανάδειξη νέου Τουρκοκυπρίου ηγέτη.

Πρόκειται για την δέκατη κατά σειρά αναμέτρηση για την ανάδειξη του κατοχικού ηγέτη, με τον αριθμό των όσων θα ψηφίσουν να ανέρχεται στις 198.867.

Για τις λεγόμενες εκλογές υποβλήθηκαν συνολικά 11 υποψηφιότητες, εκ των οποίων 4 είναι κομματικές, ενώ οι 7 αποτελούν ανεξάρτητες επιλογές.

Εκλογές» στα κατεχόμενα της Κύπρου - "Μάχη" ανάμεσα σε Τατάρ-Ακιντζί - OTA VOICE

Επικρατέστεροι υποψήφιοι φέρονται οι Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ, με τον γιο του Ραφούφ Ντεντκάς Σερντάρ Ντενκτάς, τον Τουφάν Ερχιουμάν, καθώς και τον Κουντρέτ Οζερσάϊ να ξεχωρίζουν επίσης. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι είναι οι : Μουσταφά Ακιντζί, Κουτρέτ Οζερσάι, Σερντάρ Ντενκτάς, Αλπάν Ουζ, Μουσταφά Ουλάς, Αρίφ Σαλίχ Κίρνταγ, Αχμέτ Μποράν, Ερσίν Τατάρ, Τουφάν Έρχουμαν, Ερχάν Αρικλί και Φουάτ Τσινέρ.

Κύπρος / Το νέο ηγέτη τους εκλέγουν οι Τουρκοκύπριοι | Αυγή

Η διαδικασία διεξάγεται κάτω από πολύ αυστηρές συνθήκες ασφαλείας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για την ανάδειξη του νικητή απαιτείται απλή πλειοψηφία, 50+1, κάτι το οποίο δεν αναμένεται να συμβεί από την πρώτη Κυριακή, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν πως όλα θα κριθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Οι κάλπες έκλεισαν, όπως ήταν προγραμματισμένο στις 6 το απόγευμα.

Κύπρος: Στις κάλπες οι Τουρκοκύπριοι για την ανάδειξη του νέου ηγέτη στα  κατεχόμενα

Αρνητικές ενδείξεις: Προηγείται ο ευνοούμενος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ στα πρώτα αποτελέσματα των «εκλογών» στα κατεχόμενα

Με ποσοστό 33,75% προηγείται ο Ερσίν Τατάρ έναντι του Μουσταφά Ακιντζί που λαμβάνει μέχρι στιγμής ποσοστό 27,82% στις «εκλογές» που διεξάγονται στα κατεχόμενα, για την εκλογή του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.

Από σύνολο 738 καλπών έχουν καταμετρηθεί 179, με τον Τουφάν Ερχιουρμάν να είναι τρίτος στη σειρά με ποσοστό 21,75%

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται.