Αζερμπαϊτζάν: Βομβαρδίζει το Ναγκόρνο Καραμπάχ λίγο πριν την εκεχειρία

Πύραυλοι του Αζερμπαϊτζάν έπληξαν σήμερα το πρωί το Στεπανακέρτ, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε αξιωματούχος αυτού του αυτονομιστικού θυλάκου, ενώ το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υποστήριξε επίσης σήμερα το πρωί πως η Αρμενία «βομβαρδίζει εντατικά» κατοικημένες περιοχές, λίγο πριν από την έναρξη μιας κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

«Πριν από μερικά λεπτά, το Αζερμπαϊτζάν έπληξε και πάλι ζώνες αμάχων του Στεπανακέρτ με πυραύλους», δήλωσε μέσω του Twitter ο Αρτάκ Μπελγκαριάν, ο μεσολαβητής αυτής της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τα θύματα.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί άκουσε το πρωί δύο εκρήξεις, αφού η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν σε μια κατάπαυση του πυρός από σήμερα στις 11:00 (ώρα Ελλάδας).

Από την πλευρά του, το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε πως «οι αρμενικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ενταντικά κατοικημένες περιοχές (…) Το Αζερμπαϊτζάν παίρνει αντίστοιχα μέτρα».