Κορωνοϊός-Ιταλία: 2.677 μολύνσεις και 28 θάνατοι σε 24 ώρες-Σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους

Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Ιταλία 2.677 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχασαν τη ζωή τους 28 ακόμη άνθρωποι.

Τα περισσότερα περιστατικά ετνοπίστηκαν στην Καμπανία, με πρωτεύουσα τη Νάπολι (395), στη Λομβαρδία (350) και στην περιοχή Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (275).

Επέκταση της χρήσης προστατευτικής μάσκας σε όλους τους ανοιχτούς χώρους

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιταλική προεδρία, αύριο θα πρέπει να υιοθετηθεί επίσημα η απόφαση για επέκταση της χρήσης μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους. Το προβλεπόμενο πρόστιμο για τους παραβάτες κυμαίνεται από 400 μέχρι 1.000 ευρώ, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό των οποίων παραβιάζεται ο συγκεκριμένος κανόνας.Ταυτόχρονα, θα υπάρχει δυνατότητα να αποφασίζεται διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων για διάστημα από πέντε ημέρες έως έναν μήνα.

Ποιοι εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Εξαίρεση θα αποτελούν όσοι επιβαίνουν σε ΙΧ, σε ποδήλατο ή μοτοσικλέτα, αθλούνται ή περπατούν μόνοι τους σε απομονωμένη περιοχή.Το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, είναι πιθανό να ξανασυζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μετά από μια συνολική εκτίμηση της πορείας των κρουσμάτων.