«Μας ζητήθηκε να το προμηθεύσουμε και αυτό έγινε κάτω από την επίβλεψη του οργανισμού υγείας των ΗΠΑ, και όπως ακούσαμε όλοι χορηγήθηκε στον πρόεδρο και ευχόμαστε να τον βοηθήσει να αναρρώσει γρήγορα και να επανέλθει υγιής» ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας REGENEROR ο Γεώργιος Γιαννακόπουλος θεωρείται στις ΗΠΑ ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιστήμονες της χώρας.

Τραμπ: Το “ελληνικό δαιμόνιο” πίσω από τη νέα πειραματική θεραπεία που του χορηγείται - larissanet.gr

Ο άνθρωπος που χτύπησε με εμβόλιο τον Έμπολα

Απόφοιτος του Κολούμπια είναι ο άνθρωπος που χτύπησε με εμβόλιο τον Έμπολα και τώρα έχει βάλει στο στόχαστρό του τον κοροναϊό. Το κοκτέιλ φαρμάκων για τον περιορισμό των συμπτωμάτων όσων νοσούν είναι το πρώτο βήμα.

«Θα έδινα στον εαυτό μου αυτό το φάρμακο εάν είχα μολυνθεί από τον COVID-19, και θα το έδινα και σε αγαπημένα πρόσωπα, και αυτό είναι ένα είδος ορίου που έχουμε θέσει για το αν πιστεύουμε πραγματικά ότι έχει τη δυνατότητα να είναι αποτελεσματικό» πρόσθεσε ο Γεώργιος Γιαννακόπουλος.

Σύμφωνα με την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, το κοκτέιλ των αντισωμάτων που δημιουργούνται σε εργαστήρια καταφέρνει να περιορίσει την μετάλλαξη του ιού και παράλληλα μειώνει άμεσα τον χρόνο της θεραπείας.

«Οι επιστήμονες απομόνωσαν τρεις τύπους για να βρουν ποια προσκολλώνται καλύτερα στον ιό. Επέλεξαν δύο επειδή βρήκαν ότι προσκολλώνται σε ελαφρώς διαφορετικά σημεία των ακίδων. Επομένως, εάν ο ιός μεταλλαχθεί και η δομή του αλλάξει, τουλάχιστον ένα αντίσωμα θα λειτουργεί ακόμη» ανέφερε το BBC.

«Δίνουμε ένα νέο ανοσοποιητικό σύστημα στον οργανισμό και περιορίζουμε τα συμπτώματα από δύο εβδομάδες σε μία εβδομάδα» σημείωσε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Χρήστος Κυρατσούς.

Το κοκτέιλ αντισωμάτων βρίσκεται στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών για την αποτελεσματικότητά του, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές.

 

Πηγή: in.gr , MEGA