Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Τραμπ: Χρειάστηκε δύο φορές οξυγόνο - Πιθανόν να πάρει άμεσα εξιτήριο

Την περαιτέρω βελτίωση στην υγεία του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στην τελευταία ενημέρωση από το Walter Reed ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου, Σιν Κόνλεϊ, γνωστοποιώντας μάλιστα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πιθανό να πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα.

Όπως δήλωσε, «ο πρόεδρος παραμένει χωρίς πυρετό από το πρωί της Παρασκευής δεν διαμαρτύρεται για δύσπνοια». Ο Dooley πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος «περπατάει» και ότι η «καρδιακή, ηπατική και πνευμονική του κατάσταση» δεν προκαλεί ανησυχία. Ο πρόεδρος μπορεί να «πάρει εξιτήριο νωρίς αύριο το πρωί», πρόσθεσε.

Γνωστοποίησε ωστόσο, ότι  ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, χρειάστηκε οξυγόνο χθες και προχθές, καθώς το οξυγόνο του, είχε πέσει δραματικά, κάνοντας τους, να μιλούν θυμίζουμε για κρίσιμες ώρες, για την εξέλιξη της υγείας του, ενώ τόνισε ότι οι θεράποντες ιατροί, δεν επιχείρησαν να αποκρύψουν τίποτε, επ’ αυτού.

Νωρίτερα ο  Ντόναλντ Τραμπ, μέσω του διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του, Τζέισον Μίλερ έστειλε μήνυμα στους Αμερικανούς αναθεωρώντας πλέον τα όσα έλεγε για τη μάσκα.  

Μιλώντας στο NBC, ο Μίλερ ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Τσακ Τοντ εάν μίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο.

«Μίλησα με τον πρόεδρο χθες (σ.σ.: Σάββατο) το απόγευμα, για περίπου μισή ώρα, και έχει υψηλό ηθικό», είπε αρχικά ο Μίλερ. «Μάλιστα, ο πρόεδρος (σ.σ.: ο οποίος νοσηλεύεται σε σουίτα με γραφείο και τραπεζαρία) μού είπε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι θα νικήσει τον κορωνοϊό, ότι ως έθνος θα νικήσουμε τον κορωνοϊό, και ότι η εκστρατεία μας θα νικήσει τον κορωνοϊό. Και μου είπε ότι μόλις βγει από το νοσοκομείο, θα τεθεί ξανά επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας», συμπλήρωσε ο Μίλερ.

«Τον άκουσα αρκετά ζωηρό, αλλά μου είπε και κάτι ακόμα το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό», είπε επίσης ο Μίλερ, και εξήγησε: «Και αυτό που είπε ο πρόεδρος ήταν να είμαστε προσεκτικοί, θυμίζοντας στους συμπολίτες μας να πλένουν τα χέρια τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, αλλά και να βεβαιώνονται ότι εάν δεν μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκα. Και θεωρώ ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα προς όλους τους πολίτες της χώρας».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε μέσω Twitter, ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια έδειξαν ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

O Τραμπ που ήταν από αυτούς που είχαν υποτιμήσει την πανδημία τόσο με λόγια όσο και με πράξεις τώρα θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα και ίσως να αναθεωρήσει τις απόψεις του.