Δάσκαλος σε νηπιαγωγείο του Παρισιού έχασε τη δουλειά του γιατί τρόμαζε τα παιδιά-Έχει κάνει τατουάζ ακόμη και στα μάτια

Ένας δάσκαλος σε νηπιαγωγείο του Παρισιού, αναφέρει ότι λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης έχασε πέρυσι τη δουλειά του, καθώς έχει καλύψει με τατουάζ ολόκληρο το σώμα του, μετατρέποντας μάλιστα και το λευκό κομμάτι των ματιών του σε μαύρο με χειρουργική διαδικασία.

Οι γονείς των μαθητών του στο νηπιαγωγείο Docteur Morere στο Palaiseau, ένα προάστιο του Παρισιού, ισχυρίστηκαν ότι τα παιδιά τους έβλεπαν εφιάλτες και έτσι το νηπιαγωγείο ανακοίνωσε ότι ο Σιλβέν Χελέν δεν θα μπορεί να διδάσκει πλέον στα νήπια.

Ο ίδιος ανέφερε ότι απογοητεύτηκε πολύ όταν έμαθε ότι δεν θα διδάσκει πλέον στο νηπιαγωγείο, μετά τα παράπονα των γονιών, σύμφωνα με το Reuters. «Νομίζω ότι η απόφαση που έλαβαν ήταν πολύ λυπηρή», δήλωσε ο 35χρονος Χελέν στο πρακτορείο μετά την καταγγελία που έγινε πέρυσι από τους γονείς ενός 3χρονου αγοριού, το οποίο όμως ο ίδιος δεν δίδαξε ποτέ. «Είμαι δάσκαλος», προσεθεσε. «Αγαπώ τη δουλειά μου».

Οι μαθητές συνηθίζουν την εμφάνισή του

Ο Χελέν εξακολουθεί να διδάσκει αλλά σε παιδιά 6 ετών και άνω και υποστηρίζει ότι οι μαθητές του, μετά από ένα πρώτο αρχικό σοκ, συνηθίζουν την εμφάνισή του.

Οσο γιατί έκανε τόσα τατουάζ; Άλλοι κάνουν τατουάζ γιατί θέλουν να κρύψουν κάποια σημάδια, άλλοι γιατί βαριούνται, όπως πρόσφατα στην καραντίνα, άλλοι γιατί θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους στο άλλο τους μισό και άλλοι γιατί πραγματικά τα λατρεύουν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Χελέν ήταν 27 ετών όταν ξεκίνησε να κάνει τατουάζ -μια τέχνη που δεν είναι νέα και η οποία έχει εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, από διάσημους ποδοσφαιριστές, μέχρι μοντέλα, καλλιτέχνες αλλά και απλούς ανθρώπους. Εκείνη την εποχή, είπε ότι δίδασκε σε ένα ιδιωτικό σχολείο στο Λονδίνο και βίωσε μια «υπαρξιακή κρίση» που τον ενέπνευσε να κάνει τατουάζ στο σώμα του. «Από τότε, το να κάνω τατουάζ είναι το πάθος μου» εξήγησε στο Reuters, εκτιμώντας μάλιστα πως έχει περάσει πάνω από 460 ώρες για να κάνει όλα αυτά τα τατουάζ που έχει.

 

https://www.instagram.com/p/CFa15pqAvKq/?utm_source=ig_web_copy_link

Πάντως, παρά τη μοναδική του εμφάνιση, ο Χέλεν είπε ότι δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την διδασκαλία, μέχρι τη στιγμή που προσλήφθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο. «Όλοι οι μαθητές μου και οι γονείς τους ήταν πάντα πολύ καλοί μαζί μου, γιατί, βασικά, με γνώριζαν. Μόνο όταν με βλέπουν άγνωστοι στον δρόμο, μπορεί να υποθέσουν τα χειρότερα για μένα».

Σε μια δήλωση στο Reuters, εκπρόσωπος της τοπικής εκπαιδευτικής αρχής είπε ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τον νηπιαγωγό σύμφωνα με την οποία θα απομακρυνθεί από τη διδασκαλία στο νηπιαγωγείο, ενώ σημείωσε πως οι μαθητές κάτω των 6 ετών «θα μπορούσαν να φοβηθούν από την εμφάνισή του».

Τι ελπίζει για το μέλλον των μαθητών του ο νηπιαγωγός

Πάντως, ο Χελέν έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του και έχει δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί ως εκπαιδευτικός, ενώ εξακολουθεί να διδάσκει παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Reuters, ελπίζει ότι η μοναδική του εμφάνιση θα εμπνεύσει τους μαθητές του να είναι πιο αποδεκτοί και ανεκτικοί στο μέλλον. «Ίσως όταν ενηλικιωθούν να είναι λιγότερο ρατσιστές και λιγότερο ομοφοβικοί και πιο ανοιχτόμυαλοι», εξήγησε ο 35χρονος νηπιαγωγός.

Πηγή: iefimerida.gr