Η πανδημία ανέβαλε επ' αόριστον το Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο

Επ’ αόριστον έχει αναβληθεί σύμφωνα με τους διοργανωτές, το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο αρχικά ήταν προγραμματισμένο για το Φεβρουάριο του 2021.

Όπως μεταδίδει το BBC, oι σχολές σάμπα που παραδοσιακά συμμετέχουν στην παρέλαση είχαν δηλώσει από πριν ότι, ελλείψει εμβολίου για τον κορωνοϊό, μια τέτοια διοργάνωση θα αποτελούσε δύσκολο εγχείρημα.

«Ψάχνουμε για κάποια εναλλακτική, κάτι που να μπορέσουμε να κάνουμε με ασφάλεια για να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της πόλης. Αλλά δεν μπορούμε από τώρα να ορίσουμε με βεβαιότητα μια ημερομηνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος των σχολών, Jorge Castanheira.

Το καρναβάλι του Ρίο αποτελεί πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο και υπάρχει ανησυχία για τον αντίκτυπο που θα έχει η ματαίωσή του στις οικογένειες που εξαρτώνται οικονομικά από αυτό.

Ο τουρισμός επιφέρει περίπου το 8% του ΑΕΠ της Βραζιλίας.

Παρόμοια με αυτό του Ρίο, το καρναβάλι του Σάο Πάολο έχει επίσης μετατεθεί για τον Οκτώβριο του 2021.

Στη Βραζιλία εξακολουθούν να καταγράφονται χιλιάδες νέα κρούσματα του ιού μέρα με την μέρα.

Την περασμένη Πέμπτη, τα κρούσματα ανέρχονταν στα 32.817 και οι θάνατοι εξαιτίας του Covid-19 στους 831.

Στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος Μπολσονάρο απέρριψε την κριτική που δέχεται σχετικά με το χειρισμό της πανδημίας από μέρους του, ενώ σε μια μαγνητοσκοπημένη ομιλία του, κατηγόρησε μάλιστα τα μέσα ενημέρωσης για την πρόκληση πανικού και για την «πολιτικοποίηση» της πανδημίας.