Κορωνοϊός-Μ.Βρετανία: Έντονες ανησυχίες για δεύτερο lockdown μετά τα 4.368 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Τις τελευταίες εβδομάδες, παρατηρείται ραγδαία αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μ. Βρετανία.Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.368 νέα κρούσματα κορωνοϊού , σε σύγκριση με 3.899 την Κυριακή.

Δεδομένης της κατάστασης αυτής και ενώ η πανδημία είχε αρχίσει να υποχωρεί στη Μ. Βρετανία, υπάρχουν έντονες ανησυχίες καθώς η πανδημία στη χώρα φαίνεται να κινείται στα επίπεδα του Μαΐου.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις ανησυχίες των χρηματαγορών, ανέφερε σήμερα ότι υπάρχουν ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέο lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Πιστεύω πως υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες ότι η Βρετανία ενδέχεται να ξανακλείσει. Προέρχονται από το Λονδίνο, δεν μπορώ να τις εξακριβώσω, δεν είναι δουλειά μου, όμως διαβάζω τα δημοσιεύματα, όπως όλοι, και πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση, ευτυχώς. Επανακτήσαμε τον έλεγχο του ιού, τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους.Όμως πιστεύω πως ο κόσμος ανησυχεί για τη Βρετανία και ίσως για την υπόλοιπη Ευρώπη».

Σημειώνεται δε ότι το χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραψε πτώση σήμερα, που συνδέεται με τους φόβους για τον οικονομικό αντίκτυπο ενός δεύτερου κύματος Covid-19. Ο δείκτης FTSE-100 κατέγραφε πτώση 3,38% λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνεδρίασης, που έκλεισε στις 5.804,29 μονάδες.