«Σαρώνει» ο κορωνοϊός στη Γαλλία: 10.569 νέα κρούσματα σε 24 ώρες-Αυστηρότερα μέτρα σε όλη τη χώρα

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αύξηση καταγράφηκε στα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία για άλλο ένα 24ωρο, με 10.569 νέες μολύνσεις σήμερα Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία, ανέρχεται σε 31.585 σήμερα, έναντι 31.274 χθες. Την Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν 13.215 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ένα νέο ρεκόρ, μετά τον αριθμό των κρουσμάτων την Πέμπτη, που ξεπέρασαν τις 10.000 για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων των τελευταίων επτά ημερών είναι 3.894. Οι 593 εξ αυτών, νοσηλεύονται στην εντατική. Όπως αναφέρουν οι γαλλικές Αρχές 1.045 cluster μετάδοσης του κορωνοϊού βρίσκονται υπό παρακολούθηση, 171 από τα οποία αφορούν σε οίκους ευγηρίας.

Επιβολή αυστηρότερων μέτρων σε όλη τη χώρα

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι γαλλικές περιφέρειες υιοθέτησαν σταδιακά νέα πιο αυστηρά μέτρα προληψης. Απαγορεύτηκαν τα απεριτίφ στην παραλία μετά τις 8.00 το βράδυ και τα πικ-νικ σε περισσότερα από δέκα πάρκα.Η περιφέρεια του Παρισιού, υιοθέτησε νέους περιορισμούς. Συγκεκριμένα οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων, είτε αυτές αφορούν τον εορτασμό γενεθλίων, ένα οικογενειακό γεύμα ή συναντήσεις φίλων.