Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μικρής χώρας»

«Μπαράζ» ανακοινώσεων από πλευράς της Άγκυρας για την επιστροφή του Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε καλό βήμα. Η Ελληνίδα πρόεδρος είπε υποχώρηση. Ας μας ρωτούσαν να το λέγαμε πως επέστρεψε για συντήρηση. Μάλλον μιλούν στο κοινό τους».

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης, για ακόμη μία φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατηγόρησε την Ελλάδα για μαξιμαλιστικές θέσεις.

«Η Ελλάδα ας πούμε τώρα μπορεί να πει πως δεν ισχύει ο χάρτης της Σεβίλης και μαξιμαλιστικές θέσεις της δεν ισχύουν» και συνέχισε: «Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μιας μικρής χώρας».

Καλίν: “Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας”

Και ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα, σύμφωνα με την οποία «η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της», ενώ κάνει λόγο για «ειρηνική επίλυση τω προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ειδικότερα αναφέρει: «Η Τουρκία, υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ισχυρός παίκτης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία και πρέπει να κάνουν αμοιβαία βήματα.

Είναι εφικτή ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συμβάλλουν θετικά οι δίκαιες, ολοκληρωμένες και λογικές προσεγγίσεις.

Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως έχει την αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της».