Επιτυχής η ολοκλήρωση της φάσης 2 των δοκιμών του δεύτερου ρωσικού εμβολίου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα με επιτυχία, από το Ινστιτούτο Ιολογίας Vector της Σιβηρίας, οι κλινικές δοκιμές της δεύτερης φάσης του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του COVID-19, ανακοίνωσε η αρμόδια ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Η Ρωσία ενέκρινε τον Αύγουστο το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Γκαμαλέι της Μόσχας, και έγινε γνωστό ως Sputnik-V. Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου αυτού, στην οποία θα συμμετάσχουν 40.000 εθελοντές, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι κλινικές δοκιμές του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του COVID-19, που είναι εμβόλιο βασισμένο στα πεπτίδια, ξεκίνησαν στις 27 Ιουλίου, με την συμμετοχή μιας ομάδας 100 εθελοντών.

«Σήμερα η τελική ομάδα με 20 εθελοντές βγήκε από το νοσοκομείο. Και οι 100 εθελοντές εμβολιάσθηκαν σε δύο δόσεις και ολοκλήρωσαν την περίοδο ιατρικής παρακολούθησης τους στο νοσοκομείο η οποία διήρκεσε 23 ημέρες. Οι εθελοντές είναι καλά στην υγεία τους», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Rospotrebnadzor,

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα στις 30 Σεπτεμβρίου.