Νέο video σοκ, αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Έβαλαν σακούλα στο κεφάλι του, χλευάζοντάς τον - Ο άνθρωπος κατέληξε

Ένα ακόμη video αδιανόητης και ανεξήγητης αστυνομικής βίας, σε βάρος αφροαμερικανού, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του, με άγριο τρόπο, είδε το φως της δημοσιότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αυτή τη φορά, το εγκληματικό περιστατικό συνέβη στο Ρότσεστερ με θύμα τον 41χρονο Ντάνιελ Προυτ, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό και κατέληξε μία εβδομάδα αργότερα στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Όπως κατεγράφη στο σοκαριστικό πραγματικά video, η αστυνομία καταφτάνει σε συνοικία του Ρότσεστερ, προκειμένου να συλλάβει άντρα που έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και κυκλοφορεί ολόγυμνος στον δρόμο. Ο μαύρος άντρας δεν προβάλει καμία αντίσταση και αμέσως πέφτει μπρούμυτα στην άσφαλτο και παραδίνεται.

Οι αστυνομικοί του περνούν χειροπέδες, όμως δεν σταματούν εκεί. Τον κυκλώνουν και αρχίζουν να τον χλευάζουν. Ένας από τους αστυνομικούς μάλιστα ξεπερνά κάθε όριο και άγνωστο για ποιον λόγο βγάζει μία πλαστική σακούλα και την τοποθετεί στο κεφάλι του άτυχου 41χρονου.

Ο Ντάνιελ Προυτ αρχίζει αμέσως να παρουσιάζει συμπτώματα πανικού. Τότε οι αστυνομικοί τον ξαπλώνουν εκ νέου στην άσφαλτο και ένας από τους ένστολους, του πιέζει το κεφάλι στο οδόστρωμα, κάτι που θυμίζει αναπόφευκτα τον βίαιο τρόπο με τον οποίον δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόυντ, εγείροντας κύμα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο 41χρονος άνδρας σταματά να κινείται. Στο σημείο καταφτάνει ασθενοφόρο και αμέσως οι διασώστες ξεκινούν διαδικασία ανάνηψης. Ο Ντάνιελ Προυτ καταλήγει εγκεφαλικά νεκρός και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου αφήνει την τελευταία του πνοή μία εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση, ο θάνατος προκλήθηκε από «επιπλοκές ασφυξίας σε περιβάλλον φυσικής συγκράτησης και από διέγερση του παραληρήματος από οξεία δηλητηρίαση από φαινκυκλιδίνη [PCP]».

Δείτε το βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ, οι εικόνες είναι πολύ σκληρές):


Το περιστατικό άργησε να γνωστοποιηθεί, καθώς συνέβη στις 23 Μαρτίου όταν οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο τετράγωνο 400 της λεωφόρου Jefferson, όπου ο ίδιος ο αδελφός του Prude, Joe, κάλεσε το 911 για βοήθεια στον αδελφό του, περίπου στις 3:15 τα ξημερώματα.

Το Video προέρχεται από κάμερα σώματος αστυνομικού και εμφανίστηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες ώρες.
Ο Prude σε παραλήρημα, αρχίζει να φωνάζει «Ιησούς Χριστός» και «ελάτε να κοιτάξετε αυτό το μεγάλο… », κάνοντας τους αστυνομικούς να γελάσουν.
Λίγα λεπτά αργότερα, καθώς ο Prude σιωπά και ξαπλώνει ακίνητος, ο αξιωματικός Mark Vaughn βγάζει τα χέρια του από το κεφάλι του, τον χτυπάει και λέει, «καλός άντρας;».
Το EMT λέει στους αστυνομικούς να μην ανησυχούν, αφού το PCP προκαλεί «παραλήρημα».
Σύφωνα με το Πρώτο Θέμα η ομάδα υπεράσπισης, Free The People Roc, αναγνώρισε τους αξιωματικούς Vaughn, Talladay και Fransisco Santiago.

Και στην Ουάσινγκτον, νεαρός μαύρος νεκρός από πυρά αστυνομικού

Η αστυνομική βία εναντίων των αφροαμερικανών, δεν δείχνει να εκλείπει στις ΗΠΑ, όπου χθες Τετάρτη, ένας ακόμα νεαρός μαύρος σκοτώθηκε στην πρωτεύουσα  Ουάσινγκτον από πυρά αστυνομικού, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ ιστορικές κινητοποιήσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, αστυνομικοί μετέβησαν λίγο μετά τις 16:00 τοπική ώρα· 23:00 σε ώρα Ελλάδας) στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης για να ερευνήσουν πληροφορίες για «οπλισμένους άνδρες μέσα σε όχημα».

«Όταν προσέγγισαν το όχημα, κάποιοι άρχισαν να τρέχουν για να διαφύγουν και ένας αστυνομικός έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου», σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της αμερικανικής πρωτεύουσας Πίτερ Νιούσαμ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Θεωρούμε ότι το πρόσωπο αυτό οπλοφορούσε εκείνη τη στιγμή», ανέφερε, διαβεβαιώνοντας ότι επιτόπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο όπλα.

Το θύμα ήταν «νεαρός Αφροαμερικανός», δήλωσε στα ΜΜΕ ο Τρέιον Γουάιτ, τοπικός αιρετός, ζητώντας να δημοσιοποιηθούν τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες τις οποίες φόραγαν οι αστυνομικοί.

«Δεν θα περάσει έτσι, μην αφήσετε τα μέσα ενημέρωσης να μαυρίσουν αυτή την υπόθεση», τόνισε το τοπικό παράρτημα του κινήματος Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετράνε»), καλώντας σε διαδήλωση.

Η υπόθεση καταγράφεται έπειτα από μήνες διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας στις ΗΠΑ, και δύο ημέρες αφού αστυνομικοί στο Λος Άντζελες σκότωσαν έναν Αφροαμερικανό που κυκλοφορούσε με ποδήλατο.

Χθες Τετάρτη η οικογένεια του Ντάνιελ Προυντ, μαύρου που υπέστη ασφυξία εξαιτίας των ενεργειών αστυνομικών στη Νέα Υόρκη τον Μάρτιο, ενώ ήταν γυμνός, δεμένος και ακινητοποιημένος, ζήτησε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.