Οι περίεργες συνήθειες και εμμονές του Κιμ Γιονγκ Ουν-Όταν ταξιδεύει παίρνει μαζί του την προσωπική του τουαλέτα

Οι εμμονές και οι αλλόκοτες ψυχώσεις του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όσον αφορά την προσωπική του ασφάλεια, είναι ευρέως γνωστές, όπως γνωστή είναι πλέον και η αδίστακτη πλευρά του χαρακτήρα καθώς ο ίδιος δεν διστάζει να βγάλει από τη μέση ό,τι ή όποιον θα  μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την εξουσία του.

Τον Φεβρουάριο του 2017 δολοφονήθηκε ο ετεροθαλής αδελφός του, Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Μαλαισία σε μια επίθεση που αποδόθηκε ευρέως στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Daily NK ο Κιμ έχει αποκτήσει μια αλλόκοτη ψύχωση με την ασφάλειά του με αποτέλεσμα να παίρνει μαζί του, όπου ταξιδεύει, την προσωπική του τουαλέτα.

Ο Κιμ δεν εμπιστεύεται καμία άλλη τουαλέτα και μάλιστα παίρνει αρκετές μαζί του στα ταξίδια του, περιλαμβανομένων και εκείνων στη θωρακισμένη Mercedes του και στα ειδικά οχήματα που διαθέτει για τις μετακινήσεις του σε ορεινά εδάφη, ή χιονισμένες περιοχές, την ώρα που οι Βορειοκορεάτες πασχίζουν να βρουν τα αναγκαία για την επιβίωσή τους. Κι ο λόγος δεν είναι ότι ο Κιμ φοβάται για την καθαριότητα στις δημόσιες τουαλέτες, αλλά για να διασφαλίσει ότι δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια οι σωματικές του εκκρίσεις.

Πηγές από το περιβάλλον της δυναστείας του Κιμ είπαν ότι θα ήταν «αδιανόητο» ο «ανώτατος ηγέτης» να χρησιμοποιεί τις ίδιες τουαλέτες με τους πολίτες και γι’ αυτό χρησιμοποιεί τις δικές του, που πάντοτε τις απομακρύνουν οι σωματοφύλακές του μετά από κάθε χρήση καθώς «περιέχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του». Όποιος συλληφθεί να τις χρησιμοποιεί, μπορεί να οδηγηθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα, ακόμη κι αν πρόκειται για υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Σύμφωνα με την ισπανόφωνη εφημερίδα Cinonoticias «τα περιττώματα περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας κάθε ατόμου, αρχής γενομένης από το DNA, άρα στην περίπτωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας». Κι όπως λέει ο Πιερ Ράουφμαν της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η τουαλέτα του Κιμ θα μπορούσε να αποκαλύψει ενδείξεις για εσωτερική αιμορραγία, έλλειψη σιδήρου, χρήση φαρμάκων ή εντερική απόφραξη, που θα μπορούσε να αποτελέσει με τη σειρά της ένδειξη καρκίνου του παχέος εντέρου.