20,5 δισ. ‎$ ξόδεψε το 2019 για στρατιωτικές δαπάνες η Τουρκία – Νέοι εξοπλισμοί στα σκαριά

Η Τουρκία προχώρησε κατάφωρα σε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της, το 2019, όπως αναφέρεται σ ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung το οποίο σημειώνει:

Δεν πρέπει “ούτε λεπτό να χάσουμε”, τόνισε. Οι περιφερειακές συγκρούσεις αναγκάζουν τη χώρα να παράγει σύγχρονα οπλικά συστήματα με ίδιους πόρους.

Μια εθνική αμυντική βιομηχανία «σε όλους τους κρίσιμους τομείς», που είναι ανεξάρτητη από το εξωτερικό είναι ο πιο σημαντικός στόχος σε ένα ναυπηγείο.

Ο Ερντογάν βρίσκεται στη διαδικασία αύξησης του στρατιωτικού δυναμικού της Τουρκίας εδώ και χρόνια. Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία που συλλέγει το Διεθνές Ινστιτούτο για την Ειρήνη στη Στοκχόλμη (SIPRI).

Το ποσοστό για τον εξοπλισμό στον κρατικό προϋπολογισμό το 2019 ήταν 7,8%, το υψηλότερο από το 2003. Το γερμανικό ποσοστό, -λίγο αλλαγμένο-, ανέρχεται στο 2,8%.

Για την ιστορία, η Τουρκία πέρσι, ξόδεψε 20,5 δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτικές δαπάνες, μία αύξηση άνω του 50% από το 2015 και σχεδόν διπλάσια από ότι πριν από δέκα χρόνια».