Σωρεία ακυρώσεων πακέτων διακοπών από τη Βρετανία & προς Ελλάδα, μετά τις νέες αποφάσεις Τζόνσον

Μία πρωτόγνωρη κατάσταση, σκιαγραφούν μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, που περιγράφουν μελανές προβλέψεις και κακούς οιωνούς για τον τουρισμό το παράξενο αυτό Καλοκαίρι του 2020.

Χαρακτηριστική είναι ιδιαίτερα η περίπτωση της Βρετανίας, όπου παρατηρούνται χιλιάδες νέες ακυρώσεις, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιβάλλει σε όσους επιστρέφουν από διακοπές στην Ισπανία 15νθημερη καραντίνα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου. 

Ήδη 600.000 Bρετανοί αναμένεται να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα είτε γιατί βρίσκονται ήδη στην Ισπανία, είτε γιατί δεν μπορούν να ακυρώσουν για άλλη μια φορά τις διακοπές τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail η ταξιδιωτική βιομηχανία της χώρας ετοιμάζεται για ένα νέο κύμα ακυρώσεων από τρομοκρατημένους τουρίστες. Μιλούν μάλιστα για το “τελευταίο καρφί στο φέρετρο”,  για πολλές ταξιδιωτικές εταιρείες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η απόφαση για την Ισπανία τρόμαξε πολλούς, που είχαν προγραμματίσει και κλείσει τις διακοπές τους, όχι μόνον στην Ισπανία, αλλά και σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα με πολλούς πράκτορες να μιλούν πια για σωρεία ακυρώσεων.

Την ώρα που συμβαίνουν αυτά η εικόνα στον ταξιδιωτικό τομέα είναι τουλάχιστον μαύρη καθώς για παράδειγμα μόνο η Ryanair σήμερα αποκάλυψε ζημιές 168 εκατομμυρίων λιρών εν μέσω κορωνοϊού.

Η Tui επίσης, ακύρωσε όλα τα πακέτα στην ηπειρωτική Ισπανία, έως τις 9 Αυγούστου.

Ο Paul Charles, ιδρυτής της εταιρείας ταξιδιωτικών συμβούλων PC Agency δήλωσε μεταξύ άλλων ότι γνωρίζει ήδη για πολλές ακυρώσεις για διακοπές στην Γαλλία την Ιταλία και την Ελλάδα.

Η Gemma Antrobus, από την Ένωση των Ανεξάρτητων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων είπε πως πλέον αισθάνονται, ότι τους τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια και πως φοβούνται, πως η 15νθημερη καραντίνα για την Ισπανία είναι θέμα ημερών να επιβληθεί και για άλλες χώρες.