Θρίλερ στην Ουκρανία: Ένοπλος κρατά 20 ομήρους σε λεωφορείο με εκρηκτικά (Video)

Ένας άνδρας με όπλα και εκρηκτικά κρατά ομήρους περίπου 20 επιβάτες ενός λεωφορείου στην πόλη Λουτσκ, στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

«Ένας άνδρας πήρε τον έλεγχο ενός λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 άνθρωποι στο κέντρο του Λουτσκ, υπάρχουν εκρηκτικά και όπλα», ανακοίνωσε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Facebook.

Από την πλευρά του αξιωματούχος της αστυνομίας διευκρίνισε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Telegram ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί από το λεωφορείο, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, το κέντρο του Λουτσκ, μίας πόλης με περίπου 200.000 κατοίκους, έχει κλείσει για την κυκλοφορία,

Video από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν το μικρό λεωφορείο σταθμευμένο, με δύο από τα τζάμια του σπασμένα και τις κουρτίνες κλειστές. Αστυνομικοί με πλήρη εξάρτηση έχουν αναπτυχθεί σε επιφυλακή στο σημείο.

Ο δράστης κάλεσε την αστυνομία και δήλωσε ότι το όνομά του είναι Μαξίμ Πλοχόι, όπως ανέφερε στο Facebook ο Ουκρανός υφυπουργός Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο, χωρίς να διευκρινίσει ποια είναι τα αιτήματα ή τα κίνητρα του άνδρα.

«Διαπραγματευόμαστε. Ελπίζουμε να διευθετηθούν όλα με τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε μιλώντας στο AFP, ενώ έκανε λόγο για «περίπλοκη ψυχική κατάσταση» του δράστη.

Στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένκσι σχολίασε ότι «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να επιλυθεί η κατάσταση χωρίς θύματα. Διατηρώ την κατάσταση υπό τον έλεγχό μου», είπε.