Θλίψη: Τις παρεμβάσεις στην Αγία Σοφία, επιθεώρησε ο Ερντογάν (Εικόνες & Video)

“Συμβολική επίσκεψη” στη βασιλική της Αγίας Σοφίας, την πρώτη μετά την αμφιλεγόμενη μετατροπή της από μουσείο σε τζαμί την περασμένη εβδομάδα, έκανε χθες Κυριακή, ημέρα ιερή για τον Χριστιανισμό ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης επίσκεψης, ο Τούρκος πρόεδρος παρακολούθησε τις εργασίες που γίνονται στο εσωτερικό του κτιρίου, όπως ανέφερε η τουρκική προεδρία, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται οι σκαλωσιές…

Δείτε το Video:

Η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία είναι προγραμματισμένη θυμίζουμε για την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Ιουλίου.

Δεν έχει όμως προς το παρόν αποσαφηνιστεί εάν θα γίνει παρουσία του προέδρου Ερντογάν, ενώ υπολογίζεται ότι θα την παρακολουθήσουν περίπου 1.500 άτομα.

Να υπενθυμίσουμε επίσης, πως το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ακύρωσε το διάταγμα του 1934, με το οποίο η Αγία Σοφία χαρακτηριζόταν ως μουσείο, με τον Τούρκο πρόεδρο να υπογράψει ταυτόχρονα Προεδρικό Διάταγμα για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Σε δηλώσεις του μάλιστα, ο Ερντογάν περιέγραψε τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ως όνειρο που έγινε πραγματικότητα.