Θύμα του κορωνοϊού η ιστορική "Brooks Brothers" - Κήρυξε πτώχευση

Αίτημα υπάγωγής της σε καθεστώς χρεοκοπίας υπέβαλε η ιστορική εταιρεία ένδυσης και υπόδησης “Βrooks Brothers” ενώ συνεχίζει να αναζητά αγοραστή.

Η εταιρεία λιανικής πώλησης, που μετρά πάνω από 200 χρόνια ζωής, υπέκυψε υπό το βάρος των ενοικίων, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού “κατέστρεψε” μια διαδικασία πώλησης που είχε ξεκινήσει το 2019.

Η ιστορική αμερικανική εταιρεία, που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έντυσε 40 Προέδρους των ΗΠΑ και αμέτρητους τραπεζίτες, τελικά δεν μπόρεσε να ξεφύγει από το “χτύπημα” της πανδημίας.

“Το περασμένο έτος, το συμβούλιο της Brooks Brothers, η ομάδα ηγεσίας και οι χρηματοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοί της αξιολόγησαν πολλές στρατηγικές επιλογές για να τοποθετηθεί η εταιρεία για μελλοντική επιτυχία, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής πώλησης της επιχείρησης”, είπε εκπρόσωπος της εταιρείας.

“Στη διάρκεια αυτής της στρατηγικής αναθεώρησης, η covid-19 αποτέλεσε άμεσα διαταρακτικό στοιχείο και επηρέασε την επιχείρησή μας”.

Το brand έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον από πιθανούς αγοραστές, αλλά πολλοί έχουν δηλώσει προτίμηση να το εξαγοράσουν με λιγότερα καταστήματα. Η εταιρεία είχε ξεκινήσει να αξιολογεί ποια από τα σχεδόν 250 καταστήματά της στις ΗΠΑ θα κλείσει στις αρχές Απριλίου. Έχει ήδη αποφασίσει να κλείσει περίπου 51, μια απόφαση που αποδίδει στην πανδημία. Πολλά από τα “λουκέτα” έχουν ήδη μπει και η εταιρεία έχει μετακινήσει το εμπόρευμα στα κέντρα διανομής.