Η πανδημία επιδείνωσε περαιτέρω την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ

Επιδεινώθηκε η υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ, κατά την πανδημία του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Mirror, η οποία έγραψε, ότι ο θρύλος της Ferrari έχει υποστεί «καταστροφικές επιπλοκές στην υγεία του».

«Πάσχει από μυική ατροφία και οστεοπόρωση»

«Κολλημένος» εκ των πραγμάτων στο κρεβάτι, ο Σουμάχερ, πάσχει όπως εικάζει το σχετικό ρεπορτάζ από μυϊκή ατροφία. Εκτός όμως από την απώλεια μυών, που έχει υποστεί, έχουν επίσης επηρεαστεί και τα οστά του, καθώς ο ατυχής θρύλος της F1,  φέρεται να πάσχει και από οστεοπόρωση.

Πριν από περίπου δέκα ημέρες, σύμφωνα με μια φήμη από την Ιταλία ο «Σούμι» υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων. Η επέμβαση ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από την οικογένεια του Γερμανού, με τις νέες πληροφορίες να αναφέρουν ότι τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά πριν από την αναβολή της επέμβασης, αυτή θα ήταν η πρώτη από μια σειρά επεμβάσεων.

Πρόκειται για μια επέμβαση μεταμόσχευσης βλαστοκυττάρων, η οποία προγραμμματίστηκε πειραματικά για τον Μίχαελ Σουμάχερ, σε μία προσπάθεια να αντικατασταθούν νευρικά κύτταρα με νέα, υγιή που θα προέρχονται είτε από τον μυελό των οστών, είτε από το αίμα.