Εκτός της «κόκκινης λίστας» της Βρετανίας τελικά η Ελλάδα

Ανατροπή -όσον αφορά στην Ελλάδα- στη βρετανική λίστα με τις 60 περίπου χώρες που από τις 10 Ιουλίου οι ταξιδιώτες τους θα γίνονται δεκτοί στην Βρετανία, χωρίς να έχουν υποχρέωση 14ημερης αυτοαπομόνωσης. Έτσι, οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα προς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε 14ημερα καραντίνα όταν πατούν επί βρετανικού εδάφους.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, ανακοινώθηκε η σχετική λίστα με το όνομα της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί πως η Ελλάδα βρισκόταν ανάμεσα στις “κόκκινες χώρες” λόγω… αντιποίνων από την Γηραιά Αλβιώνα. Ειδικότερα, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Γκραντ Σαπς, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν θα περιλαμβανόταν στον κατάλογο με τις ασφαλείς χώρες.

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», είχε δηλώσει ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Όλοι οι ταξιδιώτες προς το Ηνωμένο Βασίλειο – είτε είναι Βρετανοί πολίτες είτε ξένοι – θα πρέπει να συμπληρώνουν έγγραφο PLF (Passenger Locator Form).