Συγκίνηση στην κηδεία του Τζορτζ Φλόιντ στο Χιούστον (Video)

Σε ζωντανή σύνδεση μεταδόθηκε από τα αμερικανικά μέσα η κηδεία του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος στις 25 Μαΐου θα τραυματιζόταν θανάσιμα στα χέρια του λευκού αστυνομικού

Ο θάνατός του προκάλεσε οργή που δεν είχε προηγούμενο στην αμερικανική επικράτεια, ενώ διαδηλωτές ανά τον κόσμο έκαναν σύνθημά του το “Ι can’t breath”, τις τελευταίες λέξεις του με τις οποίες παρακάλαγε για τη ζωή του.

Ο Τζορτζ Φλόιντ έγινε το σύμβολο κατά του ρατσισμού -που ανέκαθεν υπήρχε στην αμερικανική “γη της επαγγελίας”- αλλά και κατά της αστυνομικής βίας.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν έμεινε ασυγκίνητος, αλλά σε μία πρωτοφανή κίνηση μέσα στο Κογκρέσο, η Νάνσι Πελόζι με βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος τήρησαν γονατιστοί 8 λεπτά και 46 δεύτερα σιγής, ενώ το κόμμα ετοιμάζει νομοσχέδιο γι τη μεταρρύθμιση της Αστυνομίας.

Την Τρίτη 9 Ιουνίου, στη γενετειρά του, στο Χιούστον του Τέξας, γράφεται η τελευταία πράξη για τον Φλόιντ, με την τελετή της κηδείας του να μεταδίδεται σε όλον τον πλανήτη. Η σορός του βρισκόταν σε λαϊκό προσκύνημα από χθες. Θα ταφεί δίπλα στη μητέρα του.

Δείτε όλη την τελετή, όπως μεταδόθηκε live, από το κανάλι του NBC: