Γ. Αντετοκούνμπο: «Θέλουμε Δικαιοσύνη. Δεν θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά του» (Εικόνες)

“Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει περάσει πολύ δύσκολα στην ζωή του, πριν φθάσει στην κορυφή του κόσμου. Ο Ελληνας άσος, με καταγωγή από την Νιγηρία, είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, σε οικονομικό επίπεδο, όμως η οικογένεια του φρόντισε να τον «οπλίσει» -όπως και τα αδέλφια του- με αξίες και ιδανικά, όπως ο σεβασμός και η αλληλεγγύη”, γράφει ο Γιώργος Διακογιάννης, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Με ντουντούκα ο Αντετοκούνμπο σε διαδήλωση για τον Φλόιντ ...

“Ο Giannis έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν ξεχνά ποτέ αυτά τα χρόνια και πως αποτελούν οδηγό για την ζωή και την εξέλιξη του”, συνεχίζει. “Και φρόντισε να το αποδείξει για ακόμη μία φορά, καθώς -μαζί με την οικογένεια του- συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση κατά του ρατσισμού στο Μιλγουόκι.

Ο Αντετοκούνμπο σε διαδήλωση στο Μιλγουόκι: «Θέλουμε αλλαγή ...

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Συνοδευόμενος από αρκετούς συμπαίκτες του στους Μπακς, ο Αντετοκούνμπο φορώντας προστατευτική μάσκα, γάντια και μία μπλούζα με το μήνυμα «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τίμησε τον Τζορτζ Φλόϊντ, ο οποίος δολοφονήθηκε προ ημερών στην Μινεάπολη από αστυνομικό, κατά την διάρκεια της σύλληψης του. Αυτή η φράση, ήταν τα τελευταία λόγια του νεκρού Αφροαμερικανού και πλέον έχει γίνει παγκόσμιο σύνθημα κατά των διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη διαδήλωση στο Μιλγουόκι για τον Τζορτζ ...

 

«Δεν θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά του»

«Αυτή είναι η πόλη μας και ήλθαμε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια. Θέλουμε την αλλαγή, θέλουμε Δικαιοσύνη και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ στο Μιλγουόκι και να μην φοβάται να περπατά στους δρόμους. Δεν θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά του», είπε σε κάποια στιγμή ο κοσμαγάπητος κορυφαίος παίκτης του NBA, απευθυνόμενος στο πλήθος, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συγκεντρωμένους.

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Σε πορεία τα αδέρφια Αντετοκούνμπο- «Δεν ...

Οι διαδηλώσεις στο Μιλγουόκι είναι από τις πολυπληθέστερες, πιο παθιασμένες και έντονες στις ΗΠΑ, με τους διαδηλωτές να υποστηρίζουν ότι δεν θα σταματήσουν, μέχρι να δουν συστηματικές αλλαγές που αποδεικνύουν ότι η ζωή των μαύρων έχει σημασία.