Αμείωτη οργή στις ΗΠΑ: Σε διαδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος - Υποχωρεί ο Τραμπ (Εικόνες & Video)

Με αμείωτη ένταση και οργή λαού, συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του Τζορζτ Φλόιντ, με τους πολίτες να αψηφούν παραδειγματικά την απαγόρευση κυκλοφορίας και να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Δεν κοπάζει η οργή στις ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ - Κάνει πίσω ο Τραμπ για τον στρατό

 

Στην Ουάσινγκτον χιλιάδες διαδηλωτές έπεσαν στο έδαφος φωνάζοντας “I can’t breath” ενώ γύρω τους βρίσκονταν αξιωματικοί από διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, όπως το FBI, και το DEA.

Δείτε το συγκλονιστικό Video:

Στο πλευρό των διαδηλωτών, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Σε ειρηνική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στο Μπρούκλιν, στο πλαίσιο των συνεχών εκδηλώσεων διααρτυρίας, που απαιτούν πάταξη του ρατσισμού και  δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, συμμετείχε συγκινώντας για την πρωτοβουλία του και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους Αφροαμερικανούς αναφέρει στο μήνυμά του που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ήρθα σήμερα εδώ στο Μπρούκλιν για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα.

Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία. Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια. Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής».

Υποχωρεί ο Τραμπ

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε χθες Τετάρτη, πως δεν πιστεύει ότι θα χρειαστεί να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν οι διαδηλώσεις που πυροδότησε ο θάνατος άοπλου Αφροαμερικανού, κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

«Εξαρτάται, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να το κάνουμε», απάντησε ο Τραμπ ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης, που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Newsmax, εάν σκοπεύει πράγματι να στείλει τον στρατό σε αμερικανικές πόλεις για να καταστείλει τις διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν σε αρκετές περιπτώσεις από βίαια επεισόδια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, με τον λαό εξοργισμένο, να απαιτεί ισότητα και δικαιοσύνη.

Ο Τραμπ διεμήνυσε τη Δευτέρα πως θα μπορούσε να στείλει στρατό σε πόλεις και πολιτείες για να «λυθεί το πρόβλημα», εάν οι δήμαρχοι και οι κυβερνήτες δεν ανακτούσαν τον έλεγχο της κατάστασης, όπως απαιτούσε.