Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφτασε το πλήρωμα της ιστορικής επανδρωμένης αποστολής των NASA και Space X (Live ενημέρωση)

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφτασε το πλήρωμα του Dragon, ύστερα από την επιτυχή εκτόξευση ιστορική εκτόξευση της επανδρωμένης αποστολής της NASA και της SpaceX.

Η κάψουλα προσέγγισε και προσδέθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον ISS. Οι Αμερικανοί αστροναύτες Μπομπ Μπένκεν και Νταγκ Χάρλεϊ εκτοξεύθηκαν από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα και μετά από περίπου 19 ώρες προσέγγισαν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στις 17:30 (Ώρα Ελλάδας) ολοκλήρωσαν τη διαδικασία πρόσδεσης.

Είναι η πρώτη φορά από το 2011 που η εκτόξευση επανδρωμένης διαστημικής αποστολής πραγματοποιείται από το αμερικανικό έδαφος.

Μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο που έφθασε χιλιόμετρα μακριά στις ακτές της Φλόριντα, ένας πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Ελον Μασκ απογειώθηκε στις 15.22 τοπική ώρα (22.22 ώρα Ελλάδος) και τα πρώτα λεπτά της πτήσης εκτυλίχθηκαν χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την απευθείας αναμετάδοση της αποστολής της NASA. Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αποκολλήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4000χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική εκτόξευση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27/05 η οποία και αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Οι υπεύθυνοι της αποστολής ακύρωσαν την αντίστροφη μέτρηση μόλις 17 λεπτά πριν ανάψουν οι κινητήρες του πυραύλου Falcon 9 στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα

Παρακολουθείστε LIVE τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο SpaceX και το ζωντανό σχολιασμό από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στη Φλόριντα: