Για 2ο πιο θανατηφόρο κύμα της πανδημίας, που «θα χτυπήσει την Ευρώπη το χειμώνα», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Σαφή προειδοποίηση προς τις ευρωπαϊκές χώρες να προετοιμαστούν για την εκδήλωση δεύτερου και πιο θανατηφόρου κύματος του κορωνοϊού, τον ερχόμενο χειμώνα, προειδοποιεί ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Δρ Χανς Κλούγκε, επισημαίνοντας πως η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος του ΠΟΥ στην Ευρώπη, επισήμανε πως ο ιός του κορωνοϊού θα συμπέσει το χειμώνα και με άλλες εστίες μολυσματικών ασθενειών, με αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμα περισσότερο επιτακτική η ανάγκη οι χώρες να προετοιμάζονται για ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις.

Τώρα είναι ο «χρόνος για προετοιμασία, όχι για πανηγυρισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στις χώρες που άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού και κάλεσε τις κυβερνήσεις να κάνουν «σταδιακή και προσεκτική» άρση των μέτρων.

Τόνισε δε, ότι καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία άρχισε να μειώνεται, αυτό δεν σημαίνει ότι η πανδημία έφτασε στο τέλος της.

Το επίκεντρο της Ευρωπαϊκής επιδημίας στην παρούσα περίοδο, είναι στα ανατολικά, με τον αριθμό των περιπτώσεων να αυξάνεται στη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και το Καζακστάν, σημείωσε.

 

Προτεινόμενα για εσάς