Έξαλλος με κινεζικής καταγωγής ανταποκρίτρια ο Τραμπ, διέκοψε συν. Τύπου (Video & Εικόνες)

Ένας εκτός ορίων Ντόναλντ Τραμπ, διέκοψε απότομα τη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρούσε χθες Δευτέρα στους κήπους του Λευκού Οίκου, μετά από λογομαχία, που είχε με την κινεζικής καταγωγής ανταποκρίτρια του CBS, Γουέιτζι Τζιάνγκ. 

Η ανταποκρίτρια του δικτύου στον Λευκό Οίκο, που έχει γεννηθεί στην Κίνα αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, απηύθυνε στον πρόεδρο το ερώτημα γιατί αναφέρεται με τόση έμφαση στον αριθμό των διαγνωστικών τεστ που γίνονται στις ΗΠΑ και τον συγκρίνει με εκείνους άλλων κρατών, σαν να επρόκειτο για κάποιου είδους διεθνή διαγωνισμό.

«Ίσως αυτή να είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στην Κίνα. Μη ρωτάτε εμένα, να πάτε να ρωτήσετε την Κίνα!», της αντιγύρισε ο Τραμπ, εμφανώς εκνευρισμένος.

Ο Τραμπ λογομάχησε με δημοσιογράφο κινεζικής καταγωγής κι έφυγε ...

«Και γιατί το λέτε αυτό σ’ εμένα;», απόρησε η Τζιάνγκ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον της Κίνας, στηρίζοντας την εμπαθή αντίδρασή του στα φυλετικά αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά και την καταγωγή της.

Δείτε το επεισόδιο στο Video:

«Θα το έλεγα σε οποιονδήποτε, μου έθετε μια τόσο μοχθηρή ερώτηση όπως αυτή», απάντησε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. Δεν ήταν μοχθηρή η ερώτηση, αντέδρασε εκείνη, και ο φανερά οργισμένος και αδιάλλακτος ένοικος του Λευκού Οίκου, αρνήθηκε τελικά να απαντήσει και σε επόμενες ερωτήσεις, ενώ είναι γνωστό ότι ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία, κατηγορεί την Κίνα, για την πανδημία του νέου κορωνοϊού, τον οποίο μάλιστα δεν χάνει ευκαιρία, να αποκαλεί, “κινεζικό ιό”.

Μάλιστα είχε δώσει τον λόγο σε μία άλλη δημοσιογράφο, η οποία όμως έδωσε ευγενικά τον χρόνο στην συνάδελφό της Γουέιτζι Τζιάνγκ, να ζητήσει διευκρινίσεις από τον πρόεδρο.

Ο Τραμπ διέκοψε συνέντευξη Τύπου έπειτα από λογομαχία με ...

Αυτό εκνεύρισε τον Ντόναλντ Τραμπ ακόμα περισσότερο και με επιτακτικό τρόπο, αφαίρεσε τον λόγο από την δημοσιογράφο, εκείνη αντέδρασε και τότε ο Τραμπ, που αναζητούσε για λίγο, διέξοδο σε ερωτήσεις άλλων ανταποκριτών, οι οποίοι ωστόσο, τηρούσαν την δεοντολογία, περιμένοντας τους συναδέλφους τους, να εκφράσουν τις αντιδράσεις τους, απλώς έληξε την συνέντευξη, κατέβηκε από το βάθρο και έφυγε!

Ο Τραμπ διέκοψε απότομα τη συνέντευξη Τύπου μετά από λογομαχία με ...