«Φέρε μαζί και τον κορωνοϊό σου» - Διοργάνωση πάρτι «Covid -19» για να αποκτήσουν ανοσία!

Πολύ παλιά,  γονείς έφερναν σε επαφή τα υγιή παιδιά με αυτά που είχαν ιλαρά, προκειμένου να την κολλήσουν σε μικρή ηλικία και να την περάσουν σχετικά εύκολα.

Την ίδια «συνταγή»…θυμήθηκαν και πολίτες μιας μικρής πόλης στην πολιτεία της Ουάσινγκτον,που διοργάνωσαν πάρτι «Covid-19» με στόχο να… κολλήσουν κορωνοϊό και να αποκτήσουν ανοσία !

Οι επιφανείς καλεσμένοι των πάρτι ήταν άτομα που έχουν βρεθεί θετικοί στον SARS-CoV-2 και όσοι θέλουν να κολλήσουν, τους έκαναν παρέα με ποτά και μουσική! Φυσικά, αποστολή εξετελέσθη για ορισμένους, που με τη σειρά τους κόλλησαν κι άλλους στην περιοχή.

Τα κρούσματα που σχετίζονται με τα πάρτι είναι περίπου 100 στη Γουάλα Γουάλα, μία πόλη 31.000 κατοίκων.

«Αυτού του είδους οι συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας ενδέχεται να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και εκθέτουν τους ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο να χρειαστεί να νοσηλευθούν, και ίσως  και να πεθάνουν», τόνισε ο Τζον Βίσμαν, υπεύθυνος Δημόσιας Υγείας της πολιτείας. «Εξάλλου, αγνοούμε αν οι ασθενείς που ανέρρωσαν από την Covid-19 έχουν μακροπρόθεσμα προστασία» από τον κορωνοϊό.Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον ιό, περιλαμβανομένων των προβλημάτων υγείας που ενδέχεται να παραμένουν μετά την ανάρρωση»,πρόσθεσε.

Η υπεύθυνη υγείας της κομητείας Γουάλα Γουάλα, Μέγκαν ΝτεΜπολτ, προειδοποίησε ότι η περιοχή κινδυνεύει να παραμείνει σε καραντίνα όταν η υπόλοιπη πολιτεία αρχίσει να επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς, λόγω της «βλακείας» ορισμένων.