Συγκινεί ο Banksy με μία κούκλα νοσοκόμας-υπερήρωα, στα χέρια ενός παιδιού (Εικόνες)

Μιλώντας μέσω της τέχνης του, συγκινεί και πάλι ο γνωστός, ξεχωριστός και μυστηριώδης καλλιτέχνης Banksy, ο οποίος συνηθίζει να εκφράζει τα καίρια μηνύματά του, με καμβά τους δρόμους και αυτήν την φορά εξέφρασε με τον εξίσου αναπάντεχο τρόπο την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, στην μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και συμβολικά παντού στον κόσμο.

Ο πίνακας αποκαλύφθηκε στο Southampton General Hospital και δείχνει ένα μικρό παιδί, που παίζοντας «αντικαθιστά» τις φιγούρες υπερηρώων με την φιγούρα μιας νοσοκόμας, η οποία έχει τον κόκκινο σταυρό του Ερυθρού Σταυρού στο στήθος, χρώμα της αγάπης και του αίματος, ενώ αυτό ακριβώς είναι και το μοναδικό τμήμα του έργου, με χρώμα!

Banksy pays Tribute to the NHS heroes as they Battle COVID-19 on ...

Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον την Τετάρτη, με τον καλλιτέχνη να δημοσιεύει το έργο του στην προσωπική του σελίδα στο instagram με τη λεζάντα “Game Changer”, “Αυτός που τα αλλάζει όλα”, “Εκείνος που γυρίζει το παιχνίδι”, σε ελεύθερη μετάφραση… 

Ο καλλιτέχνης δημοσίευσε το έργο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

 

View this post on Instagram

 

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

 

O Banksy άφησε ένα σημείωμα για τους εργαζομένους στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το BBC. «Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω αυτό να φωτίσει λίγο το μέρος, αν και είναι μόνο ασπρόμαυρο», ανέφερε. Το έργο του, θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Σαουθάμπτον- έχει τοποθετηθεί σε σαλόνι κοντά στην πτέρυγα των επειγόντων- και το φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το NHS.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Paula Head, έγραψε στο Twitter: «Είμαι τόσο υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του φανταστικού έργου τέχνης που δημιούργησε ο Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσοι εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας».

«Ένα εμπνευσμένο φόντο για να σταματάει για λίγο κανείς και να συλλογίζεται σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες», συμπλήρωσε στο μήνυμά της.

Δείτε την ανάρτησή της: