Κατά 99% νεκρός "ο εξαφανισμένος" Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με βορειοκορεάτη αξιωματούχο

Τα σενάρια για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν, γίνονται όλο και περισσότερα σε καθημερινή βάση, όμως  στην πραγματικότητα δεν μπορούν να επαληθευτούν, (γι’ αυτό και τα δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη).

Το γεγονός, ότι η πληροφόρηση είναι αυστηρά ελεγχόμενη στην Βόρεια Κορέα έχει ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για το τι συμβαίνει ακριβώς, με τον δικτάτορα, ωστόσο όσο ο ίδιος παραμένει άφαντος, τόσο οι φήμες οργιάζουν.

Αυτή τη φορά ένας Βορειοκορεάτης που αυτομόλησε και έγινε βουλευτής στη Σεούλ, ο Ζι Σεόνγκ Χο, ισχυρίζεται πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν: «Είναι κατά 99% νεκρός και έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκές σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη».

Ο βορειοκορεάτης πολιτικός ανέφερε, μάλιστα, στις δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, πως οι αρχές της χώρας θα ανακοινώσουν τον θάνατο του ηγέτη τους μέσα στο σαββατοκύριακο: «Αναρωτήθηκα για πόσο καιρό θα μπορούσε να αντέξει μετά από καρδιαγγειακή επέμβαση.

Έχω ενημερωθεί ότι ο Κιμ πέθανε το περασμένο Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Τζι και συνέχισε: «Δεν είναι 100% σίγουρο, αλλά μπορώ να πω, ότι η πιθανότητα είναι στο 99%. Πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει ένα περίπλοκο ζήτημα διαδοχής».

Ο Τζι Σονγκ-Χο δεν αποκάλυψε την πηγή των πληροφοριών του και ο ισχυρισμός του δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή, ανέφερε το ίδιο δημοσίευμα. Ακόμη, πρόσθεσε, ότι η αδερφή του βορειοκορεάτη ηγέτη, η Κιμ Γιο Γιόνγκ, είναι πιθανό να αναλάβει τα καθήκοντά του σε περίπτωση θανάτου του.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν, φέρεται να υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 12 Απριλίου στο νομαρχιακό θέρετρο Χουνγκσάν του Όρους Κουμγκάνγκ και ανάρρωνε σε μια βίλα στη περιοχή.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Ταϊβάν, αναφέρθηκε στον Κιμ σε μια κυβερνητική ακρόαση την Πέμπτη λέγοντας, ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είναι «άρρωστος» και η χώρα του θα βρεθεί σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που χρειαστεί να οριστεί ο διάδοχός του.

Πηγή: Economico.gr