778 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία – Πάνω από 17.000 συνολικά

778 άνθρωποι κατέληξαν από κορωνοϊό στα βρετανικά νοσοκομεία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων από την πανδημία σε 17.287, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

H αύξηση αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιως εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού ΕΣΥ.

«24 από τους 778 ασθενείς (ηλικίας μεταξύ 49 και 91 ετών), δεν έπασχαν από κάποιο γνωστό υποκείμενο νόσημα», ανέφερε η ίδια πηγή.

Η σημερινή άνοδος των θανάτων είναι σχεδόν διπλάσια από τη χθεσινή αύξηση των 449, η οποία ήταν πιθανώς χαμηλότερη επειδή πολλά στοιχεία καθυστερούν να καταγραφούν λόγω του Σαββατοκύριακου.

41% περισσότερα τα συνολικά θύματα

Η αληθινή έκταση του απολογισμού των νεκρών από τον Covid-19 στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν 41% μεγαλύτερη από τους αριθμούς που ανακοίνωνε καθημερινά η κυβέρνηση μέχρι τις 10 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και στα οποία περιλαμβάνονται οι θάνατοι στην κοινότητα.

Η βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως μέχρι τις 10 Απριλίου κατέγραψε 13.121 θανάτους, σε σύγκριση με τους 9.288 που είχαν ανακοινωθεί στον καθημερινό απολογισμό που ανακοινώνει η κυβέρνηση γι’ αυτούς που πέθαναν σε νοσοκομεία.

Ο Covid-19, η νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον νέο κοροναϊό, αναφέρεται στο ένα τρίτο όλων των πιστοποιητικών θανάτου που εκδόθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία μέσα στην εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου.

Στο Λονδίνο, ο Covid-19 αναφέρεται σε περισσότερα από τα μισά πιστοποιητικά θανάτου που εκδόθηκαν την εβδομάδα αυτή.