«Τομ, εγώ είμαι πάλι.Τηλεφώνησέ μου» - Η απέλπιδα προσπάθεια του Χάρι να τα βρουν με τον πατέρα της Μέγκαν

Μηνύματα , που αποκαλύφθηκαν σε δικαστικά έγγραφα και τα οποία κατατέθηκαν στο ανώτατο δικαστήριο την Δευτέρα, δείχνουν ότι ο πρίγκιπας Χάρι προσπάθησε επανειλημμένα να έρθει σε επαφή λίγες ημέρες πριν από τον βασιλικό γάμο τον Μάιο του 2018, με τον πεθερό του.

Ο Τόμας Μαρκλ, που ζει στο Μεξικό, αναμενόταν να συνοδεύσει την κόρη του στην τελετή στο κάστρο Γουίνσδορ, όταν αποκαλύφθηκε από την Daily Mail πως είχε σκηνοθετήσει φωτογράφηση με παπαράτσι, που να τον δείχνουν να ετοιμάζεται για τον γάμο.

Όπως γίνεται γνωστό, ο πρίγκιπας Χάρι είχε παρακαλέσει τον τότε μελλοντικό πεθερό του, Τόμας Μαρκλ, να σταματήσει να μιλά στις εφημερίδες ενώ κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για την κατάρρευση των σχέσεών του με το βασιλικό ζευγάρι,

Σε ένα μήνυμά του, ο πρίγκιπας Χάρι, προσπάθησε να σώσει την κατάσταση. «Τομ, ο Χάρι είμαι πάλι. Πραγματικά πρέπει να σου μιλήσω. Δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγνώμη, καταλαβαίνουμε τις περιστάσεις, αλλά η δημοσιοποίηση θα επιδεινώσει την κατάσταση. Αν αγαπάς την Μεγκ και θέλεις να το κάνεις σωστά, τηλεφώνησέ μου, καθώς υπάρχουν άλλες δύο επιλογές που δεν συνεπάγονται την ανάγκη να μιλήσεις με τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία, κατά λάθος, δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση. Λοιπόν, τηλεφώνησέ μου για να σου εξηγήσω. Η Μεγκ κι εγώ δεν είμαστε θυμωμένοι, αλλά πρέπει να μιλήσουμε μαζί σου. Ευχαριστώ». Και πρόσθεσε: «Αν μιλήσεις στον Τύπο θα σου γυρίσει μπούμερανγκ, πίστεψέ με Τομ. Μόνο εμείς μπορούμε να σε βοηθήσουμε, όπως προσπαθούμε από την πρώτη μέρα».

Η καρδιακή προσβολή

Αντί όμως να απαντήσει στις κλήσεις και τα μηνύματα του πρίγκιπα Χάρι, προκύπτει πως ο Τόμας Μαρκλ αντιθέτως, έκανε μια δήλωση στην ιστοσελίδα με gossip ειδήσεις για διασημότητες των ΗΠΑ, το TMZ, δηλώνοντας ότι είχε υποστεί καρδιακή προσβολή. Η Μέγκαν έμαθε για την νοσηλεία του πατέρα της, λίγες ημέρες πριν από τον γάμο της, από το δημοσίευμα του TMZ.

Η Μέγκαν Μαρκλ «κόβει» κάθε επικοινωνία με τον πατέρα της κι ...

Η Μέγκαν Μαρκλ στην συνέχεια, έστειλε μήνυμα στον πατέρα της που βρισκόταν στο νοσοκομείο, για να προσφέρει την υποστήριξή της. «Προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σου όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν απαντάς ούτε στις κλήσεις ούτε στα μηνύματα. Ανησυχώ πολύ για την υγεία και την ασφάλειά σου, και πήραμε κάθε μέτρο για να σε προστατεύσουμε, αλλά δεν είμαι σίγουρη τι μπορούμε να κάνουμε εάν δεν απαντήσεις. Χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορούμε να στείλουμε πάλι την ομάδα ασφαλείας; Λυπάμαι πολύ που ακούω ότι βρίσκεσαι στο νοσοκομείο, αλλά πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί μας. Σε ποιο νοσοκομείο είσαι;».

Αφότου ο Τόμας Μαρκλ αρνήθηκε την προσφορά για τους φρουρούς ασφαλείας, προκειμένου να τον προστατεύσουν από την εισβολή του Τύπου, τα δικαστικά έγγραφα λένε ότι η Μέγκαν του έστειλε ξανά μήνυμα. «Ο Χάρι κι εγώ πήραμε μια απόφαση σήμερα και στέλνουμε τους ίδιους φύλακες ασφαλείας που είχες διώξει το Σαββατοκύριακο για να είναι παρόντες εκεί ώστε να είσαι ασφαλής. Θα είναι εκεί, στην διάθεσή σου, αμέσως μόλις τους χρειαστείς. Σε παρακαλώ τηλεφώνησέ μου το συντομότερο δυνατόν. Όλα αυτά είναι απίστευτα ανησυχητικά, αλλά η υγεία σου είναι σημαντικότερη».

Στα δικαστικά έγγραφα, η Μέγκαν Μαρκλ λέει ότι η τελευταία επαφή που είχε με τον πατέρα της, ήταν μια αναπάντητη κλήση στις 19 Μαϊου στις 4:57 π.μ. το πρωί του γάμου της, και πως από τότε δεν έχουν επικοινωνήσει ξανά παρά μόνο μέσω αλληλογραφίας.

Η μήνυση στον εκδότη της Mail

Η δούκισσα του Σάσεξ μήνυσε τον εκδότη της Mail on Sunday για φερόμενη εισβολή στην ιδιωτική ζωή, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και κατάχρηση προσωπικών δεδομένων αφότου δημοσίευσε αποσπάσματα από μια επιστολή που έστειλε στον πατέρα της, που διαμαρτυρόταν για την συμπεριφορά του και τον τρόπο που της φέρθηκε. Η Mail από την πλευρά της, υποστηρίζει πως ως μέλος της βασιλικής οικογένειας δεν έπρεπε να έχει εύλογες προσδοκίες για την προστασία της ιδιωτικής της ζωής και πως δεν υπήρχε καμία συμφωνία με τον πατέρα της πως η επιστολή θα έπρεπε να παραμείνει ιδιωτική.