«Μου έδωσαν χλωροκίνη και είχε ακραίες παρενέργειες»

Τις δύσκολες μέρες του κορωνοϊού περιέγραψε η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Τομ Χανκς, ηθοποιός και τραγουδίστρια Ρίτα Γουίλσον, σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο CBS.

«Ένιωθα πολύ κουρασμένη, είχα πόνους, δεν ήθελα να με ακουμπούν και μετά ξεκίνησε ο πυρετός. Eίχα κρυάδες όπως ποτέ πριν στη ζωή μου, και τώρα που ξανακοιτάω πίσω είχα χάσει τη γεύση και την όσφρηση, κάτι που δεν είχα καταλάβει τότε» είπε η ηθοποιός και τραγουδίστρια.

«Μου έδωσαν χλωροκίνη και γνωρίζω ότι όλοι μιλούν γι’ αυτό το φάρμακο. Μπορώ να σας πω ότι δεν ξέρω αν το φάρμακο δούλεψε ή ήρθε η ώρα να πέσει ο πυρετός, αλλά η χλωροκίνη είχε τόσες ακραίες παρενέργειες. Είχα απίστευτη ναυτία και ίλιγγο. Δεν μπορούσα να περπατήσω. Ενιωθα τους μύες μου αδύναμους. Νομίζω ότι πρέπει να μελετήσουν αυτό το φάρμακο. Δεν ξέρουμε αλήθεια εάν βοηθάει σε αυτή την κατάσταση», είπε η Ρίτα Γουίλσον.

Αναφερόμενη στον   Τομ Χανκς, η Ρίτα Γουίλσον είπε ότι είχε πιο ήπια συμπτώματα. «Δεν είχε τόσο υψηλό πυρετό, δεν έχασε την αίσθηση της γεύσης ή της όσφρησής του, αλλά μας πήρε τον ίδιο χρόνο για να το ξεπεράσουμε» δήλωσε η ηθοποιός.

Στην ερώτηση αν σύμφωνα με τους γιατρούς έχουν ανοσία πλέον, η ηθοποιός απάντησε ότι αυτή είναι η γενικότερη αντίληψη: «Συμμετέχουμε σε μια έρευνα, όπου δώσαμε το αίμα μας και θα μας ενημερώσουν αν τα αντισώματά μας θα είναι βοηθητικά στην παραγωγή ενός εμβολίου ή αν θα μπορούμε να δώσουμε πλάσμα που θα χρησιμοποιηθεί σε όσους νοσούν από τον ιό».