«Μαύρη» μέρα για τις ΗΠΑ με πάνω από 2.100 νεκρούς - Η χώρα ξεπέρασε την Ιταλία σε αριθμό θυμάτων του κορωνοϊού

Για πρώτη φορά το Σάββατο, οι ΗΠΑ, ξεπέρασαν την Ιταλία σε αριθμό θυμάτων, με καταγεγραμμένους περίπου 19.600 νεκρούς από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου Reuters, ενώ υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η πανδημία ενδέχεται να φτάνει στην κορύφωσή της.

Η Ιταλία, με 19.468 νεκρούς βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση και η Ισπανία στην τρίτη, με 16.353. Ωστόσο ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι πενταπλάσιος εκείνου της Ιταλίας και επταπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον της Ισπανίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 18.586, δηλαδή πολύ κοντά στη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς, την Ιταλία, η οποία θρηνεί 18.849 νεκρούς, αλλά με πληθυσμό πέντε φορές μικρότερο.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο κρούσματα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα της νόσου (+35.000 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες).

Με πάνω από ένα τέταρτο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα στον κόσμο συνολικά, η χώρα κινδυνεύει να γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Τέλος για το σχολικό έτος στη Νέα Υόρκη
Τα δημόσια σχολεία στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και το τέλος του σχολικού έτους, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο. «Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη», παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Αλλά θα μας βοηθήσει σαφώς να σώσουμε ζωές».
Αρχικά ο  κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο παρέτεινε το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Πολιτεία μέχρι τις 29 Απριλίου.
Ο δήμαρχος της πόλης,  είπε ότι αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα σχολεία αφού συζήτησε το θέμα το βράδυ της Παρασκευής με τον επιδημιολόγο Άνθονι Φάουτσι, τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό. Τα σχολεία έχουν κλείσει από τις 16 Μαρτίου και τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά. Το κλείσιμο αφορά 1,1 εκατομμύριο παιδιά.
Σύμφωνα με τις αρχές, στις οικογένειες που δεν έχουν τα οικονομικά και υλικά μέσα για να παρακολουθούν τα παιδιά τα μαθήματά τους μέσω του διαδικτύου θα δοθούν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τάμπλετ από τον δήμο. Ήδη έχουν σταλεί περίπου 175.000 τέτοιες συσκευές σε παιδιά της πόλης.
Ο ντε Μπλάζιο, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ανακοίνωσε επίσης ότι 6.000 ενήλικοι Νεοϋορκέζοι που ζουν σε δομές για τους άστεγους θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία.