Στην εντατική ο Μπ. Τζόνσον - Με συμπτώματα & η έγκυος σύντροφός του

Στην εντατική μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με το ΒΒC.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με συμβουλή της ιατρικής ομάδας του, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου».

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab, ο οποίος είναι ο πρώτος τη τάξει υπουργός, να τον αναπληρώσει, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

»Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον με μήνυμα που ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter τόνισε  πως είναι καλά και σε καλή διάθεση: «Χθες το βράδυ, μετά τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας καθώς ακόμα έχω συμπτώματα από τον κορωνοϊό. Είμαι σε καλή διάθεση και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε τον ιό και να κρατήσουμε του πάντες ασφαλείς.

Θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλο το υπέροχο προσωπικό του NHS (σ.σ. βρετανικό ΕΣΥ), που προσέχει εμένα και άλλους αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι οι καλύτεροι της Βρετανίας. Μείνετε ασφαλείς όλοι και σας παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύσετε το NHS και να σώσετε ζωές».

Σημειώνεται ότι την Κυριακή εισήχθη στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις λίγες ημέρες αφότου είχε διαγννωσθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Με συμπτώματα κορωνοϊού και η έγκυος αρραβωνιαστικιά του Τζόνσον

Η Κάρι Σίμοντς, η έγκυος μνηστή του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε χθες, ότι πέρασε την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με συμπτώματα του νέου κορωνοϊού, αλλά έπειτα από επτά ημέρες ανάπαυσης αισθάνεται πιο δυνατή και είναι πια σε φάση ανάρρωσης.

“Πέρασα την περασμένη εβδομάδα στο κρεβάτι με τα κύρια συμπτώματα του κορωνοϊού. Δεν χρειάστηκε να κάνω το διαγνωστικό τεστ και έπειτα από επτά ημέρες ξεκούρασης, νιώθω πιο δυνατή και είμαι στην ανάρρωση”, είπε η Σίμοντς.

“Το να είσαι έγκυος και να έχεις Covid-19 είναι σίγουρα ανησυχητικό. Απευθύνομαι στις άλλες εγκύους, παρακαλώ διαβάστε και ακολουθείστε τις πιο επικαιροποιημένες οδηγίες, τις οποίες εγώ βρήκα πολύ καθησυχαστικές”, πρόσθεσε.