Την ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της Αυστραλίας ανακοίνωσε ο Άμποτ

O Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα ενισχύσουν τους ελέγχους στα σύνορα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα, ενώ σημείωσε πως στις 23 Φεβρουαρίου θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι απετράπη άλλη μία τρομοκρατική επίθεση όταν, στις 10 Φεβρουαρίου, δύο νεαροί άνδρες που φέρονται να προετοίμαζαν επιθέσεις στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνελήφθησαν και έχουν προφυλακιστεί.

Στην ανακοίνωση του ο Τ.Άμποτ αναφέρει: “Για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, εμείς αναγνωρίζαμε σε εκείνους που αντιπροσώπευαν μία εν δυνάμει απειλή για την χώρα μας το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.

Είμαστε ένα ελεύθερο και δίκαιο έθνος. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να επιτρέπουμε σε πρόσωπα με κακές προθέσεις να μας θεωρούν ανόητους όπως γίνεται πολύ συχνά. Αυτό θα σταματήσει. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω: ως χώρα δεν θα επιτρέψουμε σε επικίνδυνους ανθρώπους να εκμεταλλευτούν την ελευθερία μας”, κατέληξε ο Άμποτ.

Ο Επικεφαλής της Κυβέρνησης της Αυστραλίας από την πλευρά του, τόνισε πως “Εφαρμόζαμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας στα σύνορά μας, το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για τις άδειες διαμονής, το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για την εθνικότητα και το πλεονέκτημα της αμφιβολίας για την αρχή κοινωνικής προστασίας Centrelink”.