Κορύφωση του δράματος στην Ιταλία: 837 νεκροί την Τρίτη, 12.428 οι θάνατοι απο κορωνοϊό συνολικά

837 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, η Πολιτική Προστασία της γειτονικής Ιταλίας, ενώ κατεγράφησαν και 4.233 νέα κρούσματα, γεγονός, που σημαίνει, ότι οι συνολικοί αριθμοί είναι πλέον 12.428 και 105.972 αντίστοιχα.

«Φτάσαμε στο σημείο ανώτατης διάδοσης των κρουσμάτων. Τώρα περιμένουμε να αρχίσουν να μειώνονται», δηλώνει το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας

Ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας , Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε ότι «η χώρα έφτασε στο σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού και τώρα αναμένεται η αρχή της καθοδικής πορείας».

«Το σημείο αυτό, όμως, δεν είναι μια κορυφή, είναι οροπέδιο», πρόσθεσε, εννοώντας ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να αναμένει, κανείς, έπειτα από μια ημέρα.

«Αν δεν τηρήσουμε με προσοχή τα μέτρα που έχουν εγκριθεί, η επιδημία μπορεί να ξαναρχίσει να διαδίδεται με δύναμη», εξήγησε ο Μπουσαφέρο.

Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας υπογράμμισες επίσης, ότι «χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ για τον εντοπισμό των αντισωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που η ιταλικές υγειονομικές αρχές θέλουν να κάνουν».

Κατέληξε δε επισημαίνοντας, πως «ο στόχος είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας να παραμείνει κάτω από το 1%» και ότι «για να φτάσει στο μηδέν, θα χρειαστούν μήνες».