832 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες στην Ισπανία - 1.700 νεκροί σε Ιταλία και Ισπανία σε μία μέρα

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στην Ισπανία, καθώς το Σάββατο ανακοινώθηκε ότι μέσα σε 24 ώρες 832 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία του κορωνοϊού, που σαρώνει τη χώρα. 

Έτσι, τα θύματα του ιού στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου ανέρχονται πλέον σε 5.690, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να είναι 72.248 .

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε στους 72.248 από 64.059, που είχαν ανακοινωθεί χθες, Παρασκευή.

Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από την Covid-19 μετά την Ιταλία.

Ισπανία: Στα 13.716 τα κρούσματα του κορωνοϊού – Στους 598 οι ...

Όπως επισημαίνει ο Ελεύθερος Τύπος, η Ιταλία και η Ισπανία θρήνησαν σε μία μόνο μέρα περισσότερους από 1.700 νεκρούς! Οι αριθμοί παραπέμπουν σε πολεμική σύρραξη ενώ οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στην Ευρώπη πια εντοπίζονται τα επτά στα δέκα νέα κρούσματα. Παράλληλα, η επιστημονική κοινότητα προσπαθεί να διερευνήσει γιατί ορισμένοι έφηβοι χωρίς πρόβλημα υγείας δέχονται φονική επίθεση από τον κορωνοϊό.

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται κάθε μέρα από τις χώρες στην Ευρώπη που δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση της ασθένειας Covid-19. Επίσης, μεγάλη ανησυχία προκαλούν και οι θάνατοι δύο υγιών εφήβων από τη νόσο, γεγονός που δείχνει πως ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις.

Στο Παρίσι, μία 16χρονη έχασε τη ζωή της στην Εντατική και στη Νέα Ορλεάνη ένας 17χρονος είναι το νεαρότερο θύμα του ιού στις ΗΠΑ.

«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο ιός πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους», έλεγε κλαίγοντας η αδελφή της 16χρονης Ζιλί, μιας όμορφης τινέιτζερ στο Παρίσι, που έχασε τη ζωή της από τη νόσο του κορονοϊού. Η έφηβη είχε βήχα στην αρχή και όταν άρχισε να παρουσιάζεται δυσφορία στην αναπνοή, η κατάστασή της χειροτέρεψε απότομα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Παρισιού και διασωληνώθηκε. Η νεαρή Ζιλί είναι μία από τους 1.696 νεκρούς στη Γαλλία, που περιμένει μέσα στις επόμενες ημέρες το «μεγάλο κύμα» της επιδημίας, όπως προειδοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ.

Ισπανία: 1.500 νέα κρούσματα κορωνοϊού - Στους 136 οι νεκροί ...

Στη Νέα Ορλεάνη, όπου εξαπλώνεται η επιδημία, ένας 17χρονος έχασε χθες τη ζωή του. Είναι ο δεύτερος έφηβος στις ΗΠΑ που πεθαίνει από τον ιό μέσα σε μία εβδομάδα – πριν από λίγες ημέρες είχε αναφερθεί ο θάνατος ενός 18χρονου στην Καλιφόρνια.

Στην Ιταλία επίσης, οι αριθμοί προκαλούν τρόμο. Χθες, αναφέρθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών σε μία μέρα από την αρχή της πανδημίας.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, 969 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ ελάχιστη κάμψη παρουσίασε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων: 4.401 νέα κρούσματα καταγράφηκαν χθες, σε σύγκριση με τα 4.492 της Πέμπτης. Συνολικά, οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα είναι 9.134. Παρά την αύξηση των νεκρών, οι ειδικοί θεωρούν ότι η πανδημία θα φθάσει στην κορυφή και σιγά σιγά θα αρχίσει να επιβραδύνεται στη Λομβαρδία.

Οι Αρχές φοβούνται τώρα την αύξηση των κρουσμάτων και στη Νότια Ιταλία, καθώς τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, πριν από την απαγόρευση των μετακινήσεων, πολλοί είχαν μεταβεί από τις βόρειες περιφέρειες προς τις νότιες, που τώρα βλέπουν μια απότομη αύξηση των θανάτων από κορονοϊό (έχουν καταγραφεί 74 θάνατοι στην Καμπανία και 95 στο Λάτσιο).

Οι φόβοι είναι μεγάλοι, καθώς ο ιταλικός Νότος δεν έχει τις υγειονομικές υπηρεσίες του Βορρά ώστε να αντέξει ένα πλήγμα τόσο ισχυρό όσο αυτό της Λομβαρδίας. Ο Βιντσέντζο Ντε Λούκα, περιφερειάρχης της Καμπανίας, διαμαρτυρήθηκε για τις ελλείψεις σε νοσοκομειακό υλικό και μίλησε για τον διάχυτο φόβο μίας νέας τραγωδίας.