Βόρεια Κορέα: 300 νέα συνθήματα στην «σοσιαλιστική παραμυθένια χώρα»

Χρησιμοποιεί ευρέως την προπαγάνδα για να συντηρεί την αυταρχική εξουσία της δυναστείας των ΚιμΗ Βόρεια Κορέα έχει λανσάρει περισσότερα από 300 νέα συνθήματα για τον εορτασμό της 70ής επετείου από την ίδρυση της σταλινιστικής χώρας. Τα συνθήματα των επιτελών του νεαρού ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Οι εργαζόμενοι καλούνται να «κάνουν τα φρούτα να ρεύσουν σαν καταρράκτης» και να δημιουργήσουν μια«σοσιαλιστική παραμυθένια χώρα».

Η απομονωμένη Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί ευρέως την προπαγάνδα για να συντηρεί την αυταρχική εξουσία της δυναστείας των Κιμ. Πολλά συνθήματα απειλούν τους εχθρούς. Περιγράφουν τους Αμερικανούς σαν «πολεμοκάπηλους» και λένε ότι η Βόρεια Κορέα «θα τους εξολοθρεύσει μέχρι τον τελευταίο» αν εισβάλει.

Η παραγωγή τροφίμων αναφέρεται εκτενώς στα συνθήματα. Οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονται να πλημμυρίσουν την χώρα με την «αρωματική μυρωδιά του ψαριού και άλλων θαλασσινών», και οι αγρότες να κοπιάζουν αδιάκοπα γιατί «το λίπασμα σημαίνει ρύζι και σοσιαλισμός».Ενα άλλο σύνθημα προτρέπει: «Καλλιεργείτε εντατικά λαχανικά στα θερμοκήπια! Ας μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε χώρα των μανιταριών, με επιστημονικές, εντατικές και βιομηχανοποιημένες καλλιέργειες!»Η κομμουνιστική χώρα έχει πληγεί από σοβαρούς λιμούς στο παρελθόν. Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι πιστεύεται ότι πέθαναν από την πείνα στον λιμό του 1996.Ιδού και μερικά άλλα από τα νέα συνθήματα της Βόρειας Κορέας:

«Ας κάνουμε την πατρίδα μια σοσιαλιστική παραμυθένια χώρα με την κοινή δράση του στρατού και του λαού!»

«Υπηρετείστε την χώρα και τον λαό! Βοηθείστε τον λαό! Ας γίνουν οι σύζυγοι των αξιωματικών αξιόπιστες βοηθοί των ανδρών τους!»
«Επιστήμονες και τεχνικοί, σταθείτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να οικοδομήσουμε μια ακμάζουσα χώρα που αναπτύσσεται, εκπολιτίζεται και προχωρεί. Φτιάξτε «χρυσά βουνά» με λαμπρά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα!»
«Πιο κομψές σχολικές στολές και ποιοτικά σχολικά είδη για τα αγαπητά παιδιά μας!»
«Ας κάνουμε την χώρα μας δύναμη αθλητισμού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα! Παίξτε αθλητικά παιχνίδια με επιθετικό τρόπο, με τον τρόπο που έκαναν επιθέσεις οι αντάρτες κατά των Γιαπωνέζων!»Πηγή: http://www.tovima.gr/world/article/?aid=677028