Και ο πρίγκιπας Κάρολος θετικός στον κορωνοϊό

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου  πρίγκιπας Κάρολος όπως ανακοίνωσε η βασιλική οικογένεια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο 71χρονος Κάρολος έχει ήπια συμπτώματα και «γενικά η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και εργάζεται από το σπίτι του όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες».

Αντίθετα αρνητική είναι η σύζυγός του Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς η οποια επίσης ελέγχθηκε για κορωνοϊό.

Τόσο ο Κάρολος όσο και η Καμίλα παραμένουν σε αυτοαπομόνωση στο σπίτι τους στη Σκωτία.

Άγνωστο παραμένει, για την ώρα, από πού κόλλησε τον ιό ο πρίγκιπας Κάρολος με την ανακοίνωση να κάνει μια γενική αναφορά στον μεγάλο αριθμό επαφών που είχε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω του δημόσιου ρόλου του.

Η ανακοίνωση για την νόσηση του Καρόλου από κορωνοϊό ήρθε δύο εβδομάδες αφού συνάντησε τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό, ο οποίος έχει επίσης διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζετα ότι από την περασμένη Πέμπτη η Ελισάβετ, που θα γίνει 94 ετών τον Απρίλιο και ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, που «προτιμά» ο κορωνοϊός, έχει εγκαταλείψει το Μπάκιγχαμ και μεταφέρθηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Εκεί, η βασίλισσα αναμένεται να παραμείνει ασφαλής μέχρι τις διακοπές του Πάσχα μαζί με τον 98χρονο σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο,